Hazard out, ramos in

Borussia Dortmund zbog korone i ozljeda u panici uoči možda i ključne utakmice Lige prvaka; u PSG-u dočekali dan kada će zaigrati bivši kapetan Reala

23.11.2021 u 15:27

Bionic
Reading

Novo kolo nogometne Lige prvaka donosi nekoliko vrlo zanimljivih utakmica, ali isto tako neće će momčadi biti znatno oslabljene. Najgore je svakako prošao njemački nogometni bundesligaš Borussia Dortmund

Naime, možda i ključnu utakmicu u borbi za osminu finala Lige prvaka Borussia Dortmund će protiv Sportinga u Lisabonu igrati bez tri jako važna igrača, Erlinga Haalanda, Matsa Hummelsa i Thorgana Hazarda.

Hazard je otpao nakon što je u ponedjeljak bio pozitivan na COVID-19, Haaland ima problema s ozljedom kuka, dok je Hummels suspendiran zbog crvenog kartona zarađenog u zadnjem kolu protiv Ajaxa. Malo je reći da je u klubu iz Dortmunda prava panika...

Dva kola prije kraja natjecanja po skupinama Lige prvaka, Ajax je u skupini C osigurao prolaz, dok se za drugo mjesto bore Borussija i Sporting. Trenutačno su poravnati sa po šest bodova. Njihov međusobni susret je u srijedu u Lisabonu.

'Ofenzivni veznjak Thorgan Hazard bio je pozitivan na koronavirus. Igrač nije imao nikakav kontakt s momčadi i odmah je otišao u izolaciju. Svi članovi prve momčadi i U23 momčadi, kao i njihovo pomoćno osoblje, 100 posto su cijepljeni ili oporavljeni. S obzirom na to, trenutno nisu potrebne daljnje mjere karantene', poručili su iz kluba.

U Lisabon neće putovati niti napadač Erling Haaland, te branič Mats Hummels.

Haalanda nema već četiri tjedna zbog ozljede. Norveški napadač, koji je ove sezone postigao devet golova u samo šest prvenstvenih utakmica, trebao bi se vratiti na travnjak 4. prosinca za bundesligaški okršaj s Bayernom.

Hummels je otpao zbog crvenog kartona zarađenog u susretu protiv Ajaxa. Klub se žalio, ali je trener Marco Rose priznao kako ne vjeruje u pozitivan ishod žalbe.

  • +5
Borussia (D) - Sporting Lisabon, Liga prvaka, 28.9.2021. Izvor: EPA / Autor: Friedemann Vogel

Sergio Ramos mogao bi zaigrati prvu utakmicu nakon šest mjeseci

S velikim očekivanjima najavljuje se i utakmica između dvije skupe momčadi kojima budžet nije problem, a to su Manchester City i Paris St Germain.

No, ta utakmica posebna je i iz razloga što bi stoper PSG-a Sergio Ramos napokon mogao bi zaigrati prvu utakmicu nakon šest mjeseci.

Podsjetimo, zbog ozljede potkoljenice 35-godišnji Ramos je propustio veliki dio prošle sezone, a u ljeto, nakon 16 godina u Real Madridu, kao slobodan igrač prešao je u PSG. No, zbog ozljede dosad nije odigrao niti jednu utakmicu za svoj novi klub.

Trener PSG-a Mauricio Pochettino uvrstio ga je na popis igrača za utakmicu s Manchester Cityjem u srijedu jer je tri tjedna trenirao bez prekida.

  • +7
Red Bull Leipzig - PSG, Liga prvaka, 3.11.2021. Izvor: EPA / Autor: FILIP SINGER