Sassuolo pristao

Borussia Dortmund pronašla zamjenu za Haalanda koji uskoro napušta klub; za mnoge je novi napadač iznenađenje?

28.01.2022 u 15:04

Bionic
Reading

Prema pisanju njemačkih i talijanskih medija Borussia Dortmund je pronašla zamjenu za norveškog napadača Erlinga Haalanda koji bi ovoga ljeta mogao napustiti Westfalenstadion

La Gazzetta dello Sport navodi kako bi 21-godišnjeg Erlinga Haalanda mogao zamijeniti 23-godišnji napadač Sassuola Gianluca Scamacca.

Po svemu sudeći norveški napadač će u lipnju napustiti Borussiju, a među klubovima koji su pokazali najveći interes za njegove usluge su PSG, Barcelona i Real Madrid.

Borussija je navodno ponudila 45 milijuna eura kako bi osigurala Scamaccov potpis već u siječnju, ostavljajući ga na posudbi na stadionu Mapei do kraja sezone. No, s druge strane za mnoge je novi napadač dortmundske Borussije iznenađenje jer nije bi blizu klase Haalanda.

'Bilo je nekoliko poziva iz Italije, ali uglavnom iz inozemstva, jer trenutno nema puno mogućnosti za ulaganje u talijanske klubove', rekao je izvršni direktor Sassuola Giovanni Carnevali o budućnosti Scamacce ranije ovog tjedna.

Inter je također, jako zainteresiran za Scamacca, a mladi napadač bi se radije preselio na San Siro nego u inozemstvo.

Scamacca je produkt Romine škole, no sa 17 godina je preselio u nizozemski Jong PSV. Godinu dana kasnije vratio se u domovinu potpisavši za Sassuolo. Ove sezone je u 21 nastupu zabio devet golova.