BUNDESLIGA - 32. KOLO

Borussia Dortmund osvojila naslov prvaka

30.04.2011 u 17:44

Bionic
Reading

Nogometaši Borussije Dortmund osvojili su naslov prvaka Njemačke dva kola prije kraja prvenstva. Borussia je kod kuće svladala Nürnberg s 2:0, a Bayer je izgubio kod Kölna (0:2), pa klub iz Dortmunda slavi sedmi naslov u povijesti i prvi nakon 2002. s nedostižnih osam bodova prednosti dvije utakmice prije kraja

Borussia je pred krcatim Signal Iduna stadionom već u prvom dijelu osigurala pobjedu nad Nürnbergom (Barrios 32, Lewandowski 43), a potom su osluškivali vijesti iz Kölna.

Köln je u drugom dijelu s dva pogotka Milivoja Novakovića (67, 83) 'potopio' sve nade Bayer Leverkusena u naslov koji je zasluženo pripao Borussiji koja je bila ne čelu veći dio ovoga prvenstva.

Mlada momčad Borussije sa prosjekom od 23 godine starosti je pod vodstvom trenera Jürgena Kloppa izgubila svega četiri utakmice, od čega dvije u zadnja četiri kola, a klub iz Ruhra će naredne sezone predstavljati Njemačku u Ligi prvaka.

Köln je protiv Bayera možda i osigurao ostanak u ligi, a cijelu utakmicu je za domaćine odigrao Mato Jajalo.

Borussia Moenchengladbach je produžila nadu u spas pobjedom kod Hannovera (1:0), te pomogla Bayernu koji je preuzeo treću poziciju koja vodi u kvalifikacije Lige prvaka nakon što je svladao sa 4:1 Schalke. U odličnoj utakmici pogotke za Bavarce su postigli Robben (6), Müller (13, 84) i Gomez (19), dok je gol Schalkea zapravo autogol Badstubera u 8. minuti. Danijel Pranjić nije bio u sastavu Bayerna, koji sada ima dva boda više od Hanovera.

Freiburg je slavio u gostima kod HSV-a s 2:0, a za domaćine nije igrao ozlijeđeni Mladen Petrić, dok je Mainz kod kuće slavio protiv Eintrachta, koji je također u teškoj situaciji.

Stuttgart se izvukao iz zone ispadanja pobjedom kod Hoffenheima (2:1).

Borussia - Nürnberg 2:0