atp winston salem

Borna Ćorić preko Amerikanca Younga na Amerikanca Isnera

23.08.2017 u 07:54

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u 3. kolo ATP turnira u američkom Winston-Salemu, on je u susretu 2. kola svladao Amerikanca Donalda Younga 4:6, 6:4, 6:2 nakon dva sata i dvije minute igre.

Oba su igrača imala odličan postotak ubačenog prvog servisa te odličnu realizaciju nakon njegova ubačaja u prvih devet gemova dvoboja i stoga nisu dopustila suparniku niti jednu 'break-loptu'. Nažalost, kada je Ćorić servirao za ostanak u prvom setu upao je u krizu prvoga servisa, pa je Young stigao do 'break-lopte' koja je ujedno bila i set-lopta, a više od jedne prilike mu nije niti trebalo.

  • +5
Mirko Filipović i Borna Ćorić Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov

No, Ćorić je uzvratio oduzevši servis Youngu u prvoj igri drugog seta, tada je Amerikanac promašio tri prva servisa, a Ćorić je osvojio sva tri poena na drugom. Usto, Young je na 'break-loptu' napravio dvostruku servis pogrešku. Iako će Ćorić ispustio 'break' prednosti u četvrtoj igri, odmah u petoj je napravio novi kojega je zadržao do kraja te dionice igre i poravnao rezultat u meču.

I treći je set počeo kao drugi, Ćorić je u prvoj igri oduzeo servis Youngu, a odmak od scenarija drugog seta dogodio se u četvrtoj igri kada je Ćorić uspio zadržati servis spasivši pritom 'break-loptu' suparnika. Konačno rješenje dvoboja dogodilo se u petoj igri kada je Ćorić ostvario još jedan 'break' iskoristivši četvrtu priliku u tom gemu za 4:1 i zatim mirno priveo susret kraju.

Bio je ovo drugi dvoboj Ćorića i Younga i druga pobjeda 20-godišnjeg Zagrepčanina koji će u 3. kolu igrati protiv Amerikanca Johna Isnera, koji je sa 2:6, 7:6 (5) i 6:3 pobijedio Rusa Andreja Kuznjecova.