BRILJIRA U ŠANGAJU

Borna Ćorić pregazio zbunjenog Australca i stigao do najboljeg rankinga u karijeri

12.10.2018 u 13:58

Bionic
Reading

Mladi 21-godišnji hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se sa stilom u polufinale ATP Masters 1000 turnira u Šangaju. Zagrepčanin Ćorić je u dva seta sa 7:5, 6:4, nakon svega 93 minute igre, lako nadigrao Australca Matthewa Ebdena

Iako u posljednje vrijeme Borna Ćorić nije u dobroj formi, pogotovo kada je u pitanju azijska turneja, savršenu formu je čini se ulovio u Šangaju. Inače, ovo je bio prvi međusobni susret ova dva igrača, a pobjedom je Ćorić na najnovijoj ATP ljestvici, koja se objavljuje u ponedjeljak, izborio svoj najbolji ranking u karijeri.

Već sada je sigurno kako će biti 14. igrač svijeta, a u slučaju nove pobjede - ili možda osvajanja turnira - približit će se i Topu 10. Dodajmo kako će Ćorić značajno povećati i svoj bankovni račun jer je plasmanom u polufinale zaradio 335.750 tisuća dolara.

U polufinalu ovog prestižnog turnira Ćorić, koji je 13. nositelj, igrat će s pobjednikom dvoboja između Federera i Nishikorija.

Protiv obojice mogućih suparnika u subotnjem polufinalu Ćorić ima negativan omjer. Federera je uspio pobijediti jednom u tri međusobna dvoboja, u finalu ovogodišnjeg turnira na travnatoj podlozi u Halleu, dok je od Nishikorija poražen na turniru u Tokiju 2015.

Svakako treba spomenuti kako je Ćoriću ovo drugi plasman u polufinale na turnirima Masters 1000 serije u karijeri. Prvi puta to je uspio ove godine kada je na prvom Mastersu u sezoni u američkom Indian Wellsu (poraz od Rogera Federera).

  • +43
Borna Ćorić, hrvatski tenisač Izvor: Pixsell / Autor: Scott Kinser/Cal Sport Media

U dvoboj protiv Ebdena 21-godišnji Zagrepčanin je ušao gubitkom prva dva gema, ali je izgubljeni servis u drugom gemu nadoknadio već u sljedećem. 'Breakom' za 6-5 osigurao je servis za osvajanje prvog seta, što je i uspio materijalizirati iskorištavanjem druge set-lopte.

S dva 'breaka' na početku drugog seta Ćorić je poveo sa 4-1. Ebden je u šestom gemu uspio vratiti jedan 'break' zaostatka, a kad je Ćorić kod 5-4 servirao za pobjedu, Australac je došao do 15-30, međutim Borna je nanizao tri poena i u svom petom četvrtfinalu na turnirima Masters serije izborio drugo polufinale.

Ćorić je u pobjedi imao 66 posto pogođenih prvih servisa, zabio je osam aseva i ostao je bez ijedne dvostruke pogreške. Neobičnost u Ćorićevoj statistici je bolja realizacija drugog (14/20, 70 %), nego prvog servisa (25/39, 64 %), što mu je, uz odličnu igru na reternu, i donijelo pobjedu protiv vrlo dobrog Australca.

ATP Šangaj - četvrtfinale

  • BORNA ĆORIĆ (HRV/13) - Matthew Ebden (Aus) 7-5, 6-4
  • Alexander Zverev (Njem/4) - Kyle Edmund (VB/11) 6-4, 6-4
  • Novak Đoković (Srb/2) - Kevin Anderson (JAR/7) 7-6 (1), 6-3