najbolji hrvatski tenisač

Borna Ćorić je slavio protiv Federera i Nadala, a sad je otkrio zašto Đokovića još nije uspio pobijediti...

04.05.2020 u 11:57

Bionic
Reading

Borna Ćorić (23) najbolje je rangirani hrvatski tenisač u ovom trenutku. Pauza koju je nametnula pandemija koronavirusa zatekla ga je na 33. mjestu ATP ljestvice najboljih, a Borna se u razgovoru za njemački Tennis Magazin osvrnuo na svoju dosadašnju karijeru te otkrio koji su mu igrački uzori

John McEnroe je još 2014. godine rekao da ćete za tri godine biti u TOP 10 najboljih svjetskih tenisača. Zašto se to još nije dogodilo?

'Teško je reći. Potrebno je puno da 'upadnete' u TOP 10. Realno, moram poboljšati sve elemente svoje igre, prije svega servis i forhend. Također i backhend, što je ujedno i moj najjači udarac', iskren je Borna Ćorić koji je potom otkrio koji su tenisači imali najveći utjecaj na njega:

'Goran Ivanišević i Ivan Ljubičić', kazao je Borna te pojasnio kako mu je Ivanišević pomogao u karijeri.

'Kad sam imao 13 godina nisam imao trenera i osjećao sam se malo izgubljeno. Nisam igrao dobro. Uz to sam i slomio ruku. Dva puta sam morao proći operaciju. A Goran Ivanišević je bio uz mene u najgorem trenutku u mojoj karijeri. Zatim me trenirao oko godinu dana. I dalje često razmjenjujemo ideje', kaže Borna.

U dosadašnjoj karijeri Borna Ćorić je pobijedio Rogera Federera, Rafu Nadala i Andyja Murraya dva puta, ali još nije slavio protiv Novaka Đokovića. Je li Đoković najteži protivnik protiv kojeg je igrao?

'Sva četvorica su nevjerojatni igrači i toliko su toga učinili za tenis. Novak Đoković i ja imamo sličan stil igre, ali u ovom trenutku on sve radi malo bolje. Možda ga zato još nisam uspio pobijediti...', iskren je Borna koji se osvrnuo i na izjavu Borisa Beckera koji je nedavno kazao kako je su kvaliteta i stav tenisača mlađih od 28 godina vrlo upitni jer 'velika trojka' - Federer, Nadal i Đoković - u veteranskim godinama i dalje dominira svjetskim tenisom.

'Teško mi je prosuditi rade li ostali igrači kako treba. Nisam njihov trener. Znam samo da je moj stav izuzetno dobar i da radim vrlo profesionalno. Nažalost, moj tenis još nije dovoljno dobar da bih bio TOP 5 igrač. Ali učinit ću sve što mogu da dođem tamo', obećao je Borna Ćorić koji je i veliki obožavatelj Mikea Tysona:

'Da, tako je. Volim boks. Međutim, više ga ne pratim toliko jer nemam vremena. Svidio mi se Tysonov način borbe. Ljutnju koju je imao kad je bio u ringu.'

Donedavno je sastavni dio Borninih treninga bio i boks, no...

'Ne, ne radim to više. Zbog mogućih problema sa zglobovima to jednostavno više nije moguće', kaže Borna i otkriva koji mu je najdraži trenutak u dosadašnjoj karijeri:

'Dvije pobjede protiv Federera u Halleu i Šangaju bile su posebne, ali osvajanje Davis Cupa 2018. godine je bio najbolji trenutak. Uvijek sam kao dijete sanjao o osvajanju Davis Cupa, ali nikad nisam očekivao da će se to dogoditi', iskren je Borna Ćorić koji je za kraj otkrio zašto tenis igra desnom rukom, a piše lijevom:

'Iskreno, ne znam. Kad sam prvi put držao reket, odmah sam ga uzeo u desnu ruku... Sve druge stvari poput pisanja ili jedenja radim lijevom rukom', završio je Borna Ćorić.