SP U ZADRU

Boris Krčmar prvi svjetski prvak u pikadu

24.06.2009 u 21:20

Bionic
Reading

Hrvatska ima svjetskog prvaka u pikadu. Zagrepčanin Boris Krčmar ostat će zauvijek upisan u u anale kao prvi svjetski prvak u elitnoj disciplini 501 DI/DO nakon što je u finalu u dvorani Krešimira Ćosića u Zadru pobijedio Slovaka Petera Martina

'Još uvijek ne mogu vjerovati, kao da sve ovo sanjam. Dva mjeseca sam se pripremao za ovo natjecanje, svaki sam dan trenirao po 4-5 sati i danas mi se sve to vratilo', rekao je neposredno nakon finala još vidno uzbuđeni Krčmar koji nije uspio spregnuti suze.

U Zadru se ovaj tjedan igra prvo Svjetsko i 14. Europsko prvenstvo u elektroničkom pikadu, a u srijedu je na rasporedu bilo SP u pojedinačnoj konkurenciji.

Da bi stigao do titule svjetskog prvaka Dum-Dum, kako mu glasi nadimak u pikado krugovima, je na turniru u kojemu je sudjelovalo čak 286 igrača morao pobijediti 11 vrhunskih pikadista. Krenuo je pobjedama protiv slovenskih reprezentativca Habjana i Magerla, zatim reprezentativca Srbije Stankovića, potom Francuze Melliera i Stuhlsatza nakon čega je stigao poraz od Slovaka Petera Martina.

No, kako se u pikadu igra dvostruki nokaut sustav Krčmar je kroz repesaž nanizao pobjede protiv Austrijanca Burgera, Čeha Navratila, odličnog Slovenca Pečjaka, iskusnog Austrijanca Peina i Francuza Guillermonta da bi se vratio u veliki finale gdje ga je opet čekao Peter Martin.

Ovog puta Krčmar je bio uvjerljiv i pobjedom 3:1 poništio prednost Slovaka budući je u finale stigao kroz repesaž, a zatim u odlučujućem meču još jednom slavio sa 3:1.

Krčmar je obilježio i prvi dan natjecanja kada je u subotu slavio u oba tunira u kojima je nastupio, uključujući i pobjedu na posljednjem EDU Rankingu sezone kojom je samo potvrdio naslov ukupnog pobjednika europske masters serije.

Od naših igrača solidan rezultat na SP-u ostvarili su još Riječani Igor Šestan i Goran Protega koji su završili na diobi 13. mjesta, dok su Splićanin Slavko Brzić i Šibenčanin Tonči Restović bili 17.

U konkurenciji žena na korak do medalje zaustavljena je 20-godišnjakinja iz Županje Vlatka Lešić. Na putu do postolja ispriječila se Janine Wagener, članica reprezentacije Njemačke.

Rezultat vrijedan isticanja je i deveto mjesto Zagrepčanki Ivane Čavar i Ivane Mršić, dok je Splićanka Đurđica Delić završila na 13. mjestu.

U četvrtak je na rasporedu Europsko prvenstvo reprezentacija u kojemu će naše selekcije pokušati popraviti slab dojam od utorka kada su na Svjetskom prvenstvu dečki osvojili sedmo, a djevojke deveto mjesto.

SP POJEDINAČNA KONKURENCIJA

MUŠKI
1. Boris Krčmar (HRV)
2. Peter Martin (SVK)
3. Franck Guillermont (FRA)

ŽENE
1. Karina Nagapetjanc (RUS)
2. Marene Westermann (NJEM)
3. Janine Wagener (NJEM)