KRIZA

Borac pao na koljena i molio za...

16.07.2012 u 08:14

Bionic
Reading

Neobična situacija dogodila se na priredbi Strikeforcea kada je jedan borac odlučio pasti na koljena i zamoliti za bonus za svoju pobjedu.

Borci koji su tek ušli u UFC ili Strikeforce u pravilu nisu posebno dobro plaćeni, radi se najčešće o iznosu od šest do osam tisuća dolara s time da od toga moraju financirati suplemente, pripreme, platiti trenera, dati menadžeru postotak…

Na kraju borcu ne ostane previše kada plati sve troškove, a čini se da je situacija kod jednog Strikeforceovog borca postala iznimno kritična.

Na održanoj priredbi Strikeforcea u Portlandu Lorenz Larkin je nakon pobjede nad Lawlerom zahvaljujući jednoglasnoj sudačkoj odluci pao na svoja koljena, sklopio ruke te zamolio voditelja da mu se pridruži u kavezu.

Larkin je odlučio zamoliti prisutnog Danu Whitea, koji formalno nema veze sa Strikeforceom, no u praksi je situacija ipak daleko drukčija, da se i borcima u Strikeforceu također dodjeljuju bonusu za najbolji nokaut, najbolji submission i najbolji meč večeri.

Na taj neobičan potez odlučio se zbog iznimno slabog honorara, čiji je iznos biti otkriven najkasnije kroz nekoliko dana kada Atletska komisija Nevade objavi podatke.

U posljednje vrijeme dosta boraca koji su pod ugovorom Strikeforcea žale se na iznimno rijetke mečeve, pa je tako izazivač za titulu u srednjoj kategoriji, Tim Kennedy, koji se također nborio u Portlandu posljednjih 12 mjeseci imao pauzu, iako je bio potpuno zdrav i spreman za nastup.

Rijetke priredbe i preveliki fond boraca postaje sve značajniji problem, a to je i jedan od razloga zbog kojeg je Paul Daley nedavno zatražio raskid te ubrzo nakon toga potpisao za Bellator.

Larkin je borac u srednjoj kategoriji koji do sada još uvijek ne zna za poraz. Ima 13 pobjeda, a jedan meč proglašen je no-contest.