španjolska na nogama

Bomba za kraj prijelaznog roka; u glavnim ulogama Rakitić i Neymar, a najveći dobitnik Real

21.08.2018 u 08:16

Bionic
Reading

Prijelazni rok u Španjolskoj još uvijek traje, a kako se čini - mogao bi imati vrlo buran završetak. PSG želi Ivana Rakitića, što pak otvara vrata Realu da uzme nešto iz PSG-ova izloga

Barcelonin veznjak Ivan Rakitić velika je želja Nijemca Thomasa Tuchela, stoga najave o nevjerojatnom iznosu koji je PSG spreman platiti ne iznenađuju.

Doduše, trener Katalonaca Ernesto Valverde ne želi ni čuti za prodaju Rakitića, međutim ukoliko PSG aktivira odštetnu klauzulu od 125 milijuna eura, onda se Valverdea i klub ne pita ništa. Eventualno tek Rakitića. A vjerojatno i Fifu, odnosno Uefu, jer PSG više ne smije, zbog financijskog fair playa, kupovati kao prošle godine.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

A tada je, da podsjetimo, kupio Brazilca Neymara za 222 milijuna eura i Francuza Kyliana Mbappéa. Doduše, mladog Francuza prvo su doveli na posudbu iz Monaca, a ovog ljeta za njega su platili 135 milijuna eura.

U tom slučaju bi u PSG-u, a ni to nije novost, razmislili o ponudi madridskog Reala teškoj 300 milijuna eura za Neymara. 'Kraljevima' ionako nakon prodaje Cristiana Ronalda Juventusu treba planetarna zvijezda i odlični nogometaš, kad već nisu uspjeli dovesti Edena Hazarda, i sigurno s nestrpljenjem čekaju kakve će poteze povlačiti čelnici PSG-a i Barcelone.

I sigurni smo da bi u tom slučaju najsretniji bili na Santiago Bernabeuu, jer osim što bi pojačali svoje redove Neymarom, Barcelona bi prodajom Rakitića bila znatno oslabljena.

  • +2
Neymar Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia