KAKAV PREOKRET

'Bomba' iz Engleske, Jose Mourinho će zeznuti Zvonimira Bobana; propada sav trud Milana

22.11.2019 u 11:58

Bionic
Reading

Jose Mourinho je tek par dana menadžer Tottenhama, a već je krenuo u akciju osnaživanja igračkog kadra. Na radaru kontroverznog portugalskog stručnjaka je Zlatan Ibrahimović (38)

'Bomba' s 'Otoka'! Mourinho ne gubi vrijeme i odmah je odlučio pokvariti posao Zvonimiru Bobanu i Milanu. Naime, dvostruki osvajač Lige prvaka krenuo je u lov na Zlatana Ibrahimovića koji je u LA Galaxyju te će na kraju prosinca biti slobodan igrač.

Švedski napadač u pregovorima je s Milanom, ali veliki kamen spoticanja je plaća, jer Ibra želi 18 milijuna za 18 mjeseci, a 'rossoneri' nemaju mogućnost da mu tu želju ispune te su mu spremni dati tri puta manji iznos – šest milja.

No Mourinho se vratio na trenersku klupu, s Ibrahimovićem je radio i cijeni njegovu profesionalnost te pobjednički mentalitet. Odštete nema, a Tottenham je finacijski stabilniji i moćniji u ovom trenutku od Milana te može Šveđaninu ponuditi bolje financijske uvjete.

Jedini kamen spoticanja može biti predsjednik 'Spursa' Daniel Levy koji smatra da se momčad treba pojačati u obrani, a ne da se švedskom golgeteru daje ugovor na 18 mjeseci koliko je njegova želja. Vjeruje se da će Levy popustiti pred Mourinhovom željom koja je besplatna što se tiče odštete, a bila bi to i dobra kratkoročna pomoć u pokušaju osvajanja trofeja na kojeg Tottenham čeka od 2008. (Liga kup).

  • +5
Švedski napadač Zlatan Ibrahimović Izvor: EPA / Autor: PAUL BUCK

Inače, kada je dolazio Mourinho je u svojim razgovorima otkrio kako ne želi nove igrače, jer jako cijeni kadar koji mu je na raspolaganju.

'Rekao sam da je jedan od razloga zašto sam došao igrači. Prije sam ih pokušao kupiti za različite klubove koje sam vodio i nisam mogao. Neke nisam ni pokušavao dovesti, jer sam znao koliko je to nemoguće. Ali jako mi se sviđa ova momčad. Jako volim te igrače i nije to nešto novo što sam rekao. Nije to zato što ste njihov menadžer pa to govorite, jer želite da izgleda lijepo. Ne želim napraviti promjene, želim poštovati bazu koja je stvorena zadnjih pet i pol godina', pričao je Mourinho.

No ipak nije dugo trebalo da Mourinho krene po pojačanje, a vidjet ćemo hoće li mu Ibrahimović reći 'DA'.