NAJVEĆI IKAD

Bolt ponovo pokorio svijet i postao apsolutna legenda!

27.08.2015 u 15:05

Bionic
Reading

Nakon zlata na utrci na 100 metara, Usain Bolt pobijedio je Justina Gatlina i na sprintu na 200 metara na Svjetskom prvenstvu u Pekingu te tako pokazao da je jednostavno nepobjediv...

Nakon trostrukog zlata na Olimpijskim igrama u Pekingu prije sedam godina, Bolt sada maršira prema istom uspjehu u istom gradu. Na utrci na 100 metara Jamakanac je slavio sa samo jednom stotinkom prednosti ispred favoriziranog Justina Gatlina, najbržeg čovjeka u sprinterskim disciplinama ove godine. Ovog četvrtka na 200 metara Bolt je ponovio isto, ali znatno uvjerljivije.

Trčao je Usain s lakoćom 19.55 sekundi, što je bilo nedostižno za američkog rivala koji se morao zadovoljiti srebrnom medaljom s 19.74 i nadati se da bi mogao iznenaditi Jamajkanca barem u štafeti koja se trči za vikend.

Treće mjesto pripalo je Anasu Jobodwani s nacionalnim rekordom Južne Afrike.

Tako je 29-godišnji svjetski sprinterski rekorder uzeo svoje deseto SP zlato, a ima i šest zlatnih medalja na olimpijskim igrama. Sada je s deset zlata i dva srebra najuspješniji atletičar svih vremena na svjetskim prvenstvima.

Kruna karijere očekuje se sljedeće godine, kada će na Igrama u Riju još jednom pokušati pokoriti svijet i nakon toga vjerojatno se povući.