LISTA BEZ BLANKE

Bolt, Blake i Rudisha na listi atletičara godine

04.11.2011 u 19:40

Bionic
Reading

Međunarodna atletska federacija (IAAF) objavila je u petak listu atletičara i atletičarki koji su ušli uži izbor za najbolje u 2011. godini

Za najboljeg atletičara na svijetu konkuriraju Jamajćani Usain Bolt i Yohan Blake, te Kenijac David Rudisha, a kod žena u konkurenciji su ostale Novozelanđanka Valerie Adams, Kenijka Vivian Cheruiyot i Australka Sally Pearson.

Dobitnici nagrada za atletičara i atletičarku godine bit će objavljeni na gala priredbi u Monaku 12. studenoga.

Bolt je na ovogodišnjem SP u Daeguu bio zlatni na 200m i u štafeti 4x100, dok je njegov sunarodnjak Blake pobijedio na 100m, a put do zlata olakšala mu je diskvalifikacija Bolta zbog pogrešnog starta u finalnoj utrci.

Tu je i prošlogodišnji osvajač nagrade za najboljeg svjetskog atletičara David Rudisha, koji je svjetskom rekordu ove godine pridodao i naslov svjetskog prvaka na 800 metara.

Valerie Adams je u Daeguu po treći puta zaredom postala svjetska prvakinja u bacanju kugle, dok je Vivian Cheruyiot osvojila zlatne medalje na 5.000 i 10.000 metara. Listu kandidatkinja zaključuje svjetska prvakinja na 100m prepone Sally Pearson, koja je ostvarila četvrto najbolje vrijeme u povijesti.

Prošle godine nagrada za najbolju svjetsku atletičarku pripala je Hrvatici Blanki Vlašić.