MEČ U OPASNOSTI

Boksački spektakl godine zamijenio je - kaos; svjetski prvaci se prepucavaju, vrijeđaju i prijete

20.05.2021 u 15:01

Bionic
Reading

Rasplamsala se napeta situacija između dva britanska teškaša i svjetska prvaka Anthonyja Joshue i Tysona Furyja nakon što je Deontay Wilder odnio pobjedu na sudu. Amerikanac je izborio pravo na treći meč protiv 'Gipsy Kinga' te je time automatski ugrozio Furyjev meč Joshue

Anthony Joshua očito je izgubio strpljenje. Većinom mirni i nasmiješeni prvak u večernjim satima srijede je putem Twittera odradio prozivku usmjerenu Tysonu Furyju, istog okrivivši za neprofesionalno ophođenje prema meču koji već posljednjih mjeseci dogovaraju, piše Fight Site.

'Tyson Fury, svijet sad vidi kakav si ti zapravo prevarant. Iznevjerio si cijeli boks. Lagao si fanovima i vodio ih u krivom smjeru. Koristio si moje ime da bi pojačao svoj utjecaj, a ne da bi se borio. Dovedite mi bilo kakvog borca spremnog boriti se za naslov, a koji je sposoban na pravi način odrađivati svoj posao', napisao je Joshua, očito frustriran okolnostima koji su u pitanje dovele održavanje meča.

Furyju nije dugo trebalo da odgovori.

'Joshua, pun si sranja, još i više nego Eddie. Tvoj tim je itekako bio svjestan da postoji arbitraža, no to je bilo izvan mog dosega. Reći ću ti samo nešto. Ako misliš da sam prevarant, nađimo se ovog vikenda i borimo bez rukavica dok jedan čovjek ne odustane. Uložimo 20 milijuna svaki', napisao je 'Gipsy King', koji inače dolazi iz obitelji bare knuckle boksača.

Odmah nakon toga Joshua se dodatno osvrnuo na spomenutu arbitražu, za koju su Fury i njegov tim tvrdili da neće stvarati probleme. To su više puta potvrdili i medijima, očito uvjereni u to, no jednako tako su očito bili u krivu.

'Ako je postojala arbitraža, zašto je svijetu obznanjeno da ćemo se boriti? Ugovori su potpisani, borba je trebala biti za apsolutnog prvaka. Bare knuckle? Ti si dobar momak, ne igraj se sa mnom. Opalit ću te u ćelavu glavu i nećeš moći ništa. To ti je gubljenje vremena', glasio je još jedan za Joshuu ne baš uobičajen tip odgovora.

Kao da je Fury sad postao onaj frustriraniji, uslijedio je novi odgovor.

'Neću sad ovdje o detaljima. Molim te dođi i probaj me udariti. Ja sam spreman 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Ali, prvo ću prebiti Wildera, a onda idem po tebe', glasila je ta poruka.

Fury je nakon toga prestao sudjelovali u raspravi, unatoč tome što je Joshua odaslao još jednu provokaciju. Naime, podijelio je video s boksačke priredbe tijekom koje je došlo do nereda u gledalištu, gdje je bio i Fury. On je prvobitno pokušavao srediti situaciju, ali na kraju nije prešao niti malu ogradicu.

'Ti nisi za taj bare knuckle život. Ograda te je zadržala, nije bio potreban čak niti redar', napisao je još AJ.

Sve ovo također možemo svrstati u promotivne aktivnosti meča između njih dvojice, za koji se još uvijek nadamo da će se održati. No, očito će prije toga obojica morati prijeći po jednu ozbiljnu prepreku. Joshuina se zove Oleksandr Usyk, a Furyjeva je naravno Deontay Wilder.