BANDIĆEVE BROJKE

'Bojim se da je dug Cibone 120 milijuna kuna'

29.11.2010 u 16:15

Bionic
Reading

Dug Cibone sve do danas iznosio je 65 milijuna kuna. Međutim, nakon presice gradonačelnika Milana Bandića on je skočio na 120 milijuna!

'Nisam se napio već se s razlogom pribojavam da dugovi Cibone, kada se sve zbroji, dosežu i do 120 milijuna kuna', kazao je gradonačelnik uz dodatak da će Grad uskočiti u pomoć tek kad sadašnja Uprava ode.

Uprava na čelu s predsjednikom Vlatko Previšićem i direktorom Androm Knegom ostavke je dala još prošloga tjedana, ali u Gradu u to previše ne vjeruju i podsjećaju da je nakon ostavki do njih došao zahtjev za sastankom s ljudima koji su ostavke podnijeli.

Cibona da, ali ovo društvo koje je dovelo Cibonu do ovoga stanja mora otići. I odgovarati. U to smo ime i predali zahtjev Državnom odvjetništvu i policiji. Nakon što nismo mogli doći do određenih papira moja misija i moja odgovornost za marifetluke i netransparentno poslovanje Cibone prestaju. To rade neke druge institucije. No ja kao gradonačelnik mogu reći da to društvo mora otići. Ne samo Knego i Previšić nego svi. Pakujte se. Iz gradske blagajne, dok sam ja gradonačelnik, neće otići ni kuna dok je to društvo tamo', grmio je Bandić

Upitan misli li da dio krivice za stanje pod Tornjem snosi i bivši direktor Božo Miličević, koji je na toj funkciji bio gotovo dva desetljeća, Bandić je rekao kako ne želi o imenima iako je netom prije javno prozvao Knegu i Previšića.

Nakon što uprava ode, Bandić najavljuje rješenje koje bi trebalo spasiti Cibonu.

'Početak konsolidacije Cibone jest to da je preuzme Grad zajedno s prostorima, dvoranom i novim pravilima igre. Naravno, preuzeli bi i dug koji postoji prema Zagrebačkoj banci. Nevjerojatno je da je Cibona jedini klub u državi koja je imala svoje prostore na koje su se nelegalno uknjižili 1995. odnosno 1996. godine. Pa toga nema nigdje', zaključio je Bandić.

Iz izvora bliskih Gradskoj upravi doznajemo da je procijenjeno da je kod uknjižbe prostora na Cibonino ime bilo i elemenata za kaznenu prijavu, ali da se od nje odustalo, jer je cijela priča otišla u zastaru.