nba doigravanje

Bogdanović ubacio 15 koševa, ali ni to nije bilo dovoljno protiv Bostona

20.04.2019 u 08:06

Bionic
Reading

Boston je šestom uzastopnom pobjedom od siječnja ove godine protiv Pacersa stigao na korak od prolaska u polufinale Istočne konferencije, Toronto Raptorsi vratili su prednost domaćeg terena protiv Orlanda, dok je Oklahoma upisala prvu pobjedu nad Blazersima.

Pacersi su pokazali kako su zasluženo osvojili 'titulu' za najbolju obranu u regularnoj sezoni, usprkos ozljedi Victora Oladipa. Međutim, napad je ostao veliki problem za momčad trenera Natea McMillana, a Celticsi su se pokazali pretvrdim orahom, posebice zbog arsenala napadačkog oružja koje Indiana teško može kontrolirati.

Kako piše Sportklub.hr, Pacersi su pokušali utišati Kyrija Irvinga smatrajući kako u momčadi Celticsa sve kreće s njegove strane, no dok je fokus bio na bivšem igraču Cleveland Cavsa, ostatak momčadi se razigrao, posebice Jaylen Brown koji je završio s 23 poena uz izvrstan šut 8-9. Naravno, to ne znači da Irving nije odigrao svoju ulogu, pridodao je 19 koševa uz deset dodavanja. Indiana je ipak napadački skromna, bez igrača koji bi na konstantnoj razini prijetio protivniku.

Bojan Bogdanović bio je solidan s 15 poena (6-17, trica 2-8, sl. bacanja 1-1), pet skokova, četiri asistencije, dvije osvojene i jednom izgubljenom loptom, međutim koncentracija obrane Celticsa bila je upravo na njemu, a za razliku od Bostona, Indiana nije imala igrača poput Browna koji će preuzeti kontrolu kada je najbolji strijelac limitiran na šutu.

Tek je Tyreke Evans ubacio 19 poena, a ostatak momčadi bio je ispod prave razine. Četvrta utakmica serije na rasporedu je u nedjelju kada bi Boston mogao osigurati kartu za polufinale konferencije.

Orlando je dočekao prvu playoff utakmicu na svom terenu od 2012. godine, a na koncu su ostali razočarani porazom od snažnijih Toronta Raptorsa. Magic je mogao žaliti obzirom na visok broj izgubljenih lopti, čak 16 što ih je koštalo gubitka kontrole nad utakmicom sredinom treće četvrtine.

Naime, Raptorsi su serijom 16:0 pobjegli na sedamnaest razlike (86:69) i više se nisu osvrtali. Pascal Siakam je ponovno briljirao, Kamerunac kojem je ovo tek druga sezona u ligi ubacio je 30 poena uz 11 skokova, Kawhi Leonard pridodao je 16 uz deset uhvaćenih lopti, a Kyle Lowry podijelio je deset asistencija. Terrence Ross s 24 i Nikola Vučević s 22 poena i 14 skokova bili su najbolji u momčadi Orlanda.

Problemi s desnim ramenom Paula Georgea nastavili su se manifestirati u trećoj utakmici Oklahome i Portlanda. No, ovoga puta Thunder je uspio sačuvati vodstvo i smanjiti zaostatak u playoff seriji na 2-1. Teško je zbog loše igre prozvati igrača koji ubaci 32 poena, no to je ovoga puta bio slučaj s Damianom Lillardom. Najbolji igrač Blazersa upisao je 25 poena u trećoj četvrtini što je bila jedina svjetla točka njegove predstave.

U tim trenucima Portland je smanjio zaostatak na četiri poena (86:82), međutim problem je ostao što je Lillard u preostale tri dionice postigao tek sedam poena uz velike probleme na šutu. Paul George, uz spomenutu situaciju s ramenom iz igre je gađao tek 3-16, no svejedno je dogurao do 22 poena (sl. bacanja 14-17), a Russell Westbrook nakon samokritike poslije poraza u drugoj utakmici serije, ispunio je obećanje ubacivši 33 poena uz 11 asistencija.