MALO STATISTIKE

Bogdanović najviše zabio, Ukić u Top 10 asistenata

30.08.2010 u 12:49

Bionic
Reading

Hrvatska je u prve dvije utakmice ubilježila poraz i pobjedu, a koš-razlika joj je minus četiri. Statistički je najbolji strijelac mladi Bojan Bogdanović, a Roko Ukić i Marko Tomas, od kojih se najviše očekivalo, itekako su podbacili. Ipak, Roko je trenutačno 10. asistent natjecanja

Hrvatska reprezentacija u prve je dvije utakmice Svjetskog košarkaškog prvenstva ukupno zabila 153 koša, ali je primila sedam više. U tim utakmicama najbolji strijelac Hrvatske bio je, pomalo iznenađujuće, Bogdan Bogdanović s ukupno 30 koševa, a slijedi ga Ante Tomić sa 25. Zanimljivo, dvojica naših najbolji bekova, Roko Ukić i Marko Tomas, dosad su zajednički zabili samo 34 koša (18 + 16), skoro kao Bogdanović sam. Bojan se tim učinkom nalazi na 22. mjestu najučinkovitijih strijelaca SP-a, uz bok renomiranim imenima kao što su Španjolac Marc Gasol i Nijemac Jan Jagla, a nije nevažno istaknuti i to da je mladi igrač Cibone i Hrvatske na visokom 10. mjestu po postotku šuta za tricu (61,5 posto).

Kad su u pitanju najbolji asistenti, Roko Ukić je pri vrhu s osam uspješnih dodavanja, skupio ih je tek šest manje od vodećih Osame Daghlesa (Jordan), Antona Ponkrašova (Rusija) i Rickyja Rubija (Španjolska), a Ante Tomić nalazi se na 16. mjestu po broju skokova (15). Naš centar skupio je u dvije utakmice više skokova od ipak renomiranijih Carlosa Delfina (Argentina) i Lamara Odoma (SAD).

Najbolji strijelac dosadašnjeg dijela natjecanja novozelandski je majstor Kirk Penney sa 58 koševa, a slijede ga Kinez Jianlian Yi sa 52 i Argentinac Luis Scola sa 51 košem. Najbolji skakač natjecanja je Kinez Yi sa 23 skoka, od kojih sedam napadačkih.