ŽELIO JE DO CILJA

Boero prodao stan i otišao u smrt

02.01.2012 u 23:17

Bionic
Reading

Prije početka ovogodišnjeg relija na Twitteru je poručio: 'Uvjeren sam da ću doći na cilj u Limi'. Nažalost, imao je krivi predosjećaj.

Nažalost, već prva etapa relija Dakar odnijela je jedan život. Argentinac Jorge Martinez Boero (38) postao je 21. žrtva u povijesti natjecanja na najtežem reliju u svijetu. Nesreća se dogodila samo dva kilometra prije cilja, Boero je pao na pješčanim dinama i zadobio ozljede prsnog koša, koje su uzrokovale srčani udar. Preminuo je u helikopteru, na putu u bolnicu.

Otkad se reli Dakar iz sigurnosnih razloga 2007. godine preselio iz Afrike u Argentinu, ovo je već druga žrtva, 2009. godine stradao je francuski motociklist Pascal Henry.

'Koliko god natjecatelji bili iskusni, može im se dogoditi ovakva nesreća. Nažalost, svi koji startaju riskiraju svoj život', poručio je jedan od direktora utrke Ignacio Crotto.

Zanimljivo, nesretnom Boeru bio je životni san završiti reli Dakar. Prošle je sezone čak prodao stan kako bi skupio novac za nastup. Nakon što je odustao u petoj etapi zbog pada, na Twitteru je napisao: 'Što te ne ubije, ojača te!'

Prije početka ovogodišnjeg relija svojim je prijateljima na Twitteru poručio: 'Uvjeren sam da ću doći na cilj u Limi'.

Nažalost, imao je krivi predosjećaj.