MI U PESCARI

Boćanje i atletika donijeli još dvije bronce

30.06.2009 u 20:10

Bionic
Reading

Uspješan dan hrvatskih sportaša na Mediteranskim igrama u Pescari upotpunili su atletičar Jurica Grabušić, koji je u utrci na 110 m s preponama osvojio broncu, te ženska reprezentacije u raffa boćanju, također s osvojenom broncom

Hrvatski atletičar Jurica Grabušić osvojio je brončanu medalju na 110 metara s preponama na Mediteranskim igrama u Pescari. Grabušić je u finalu trčao 13.82 sekundi što je bilo za stotinku sporije od njegovog vremena u polufinalu. Zlato je sa 13.60 osvojio Španjolac Jackson Quinonez, a srebro Francuz Dimitri Bascou sa 13.75.

Jure Božinović nije se uspio plasirati u finale na 800 metara, on je s vremenom 1:50.34 bio peti u svojoj polufinalnoj skupini.

Ana Šundov i Gordana Dragelić osvojile su brončano odličje na Mediteranskim igrama u Pescari u raffa boćanju svladavši u vrlo uzbudljivoj završnici par iz San Marina Paola Carinato/Anna Maria Ciucci sa 12:11.

Naš muški par u raffa boćanju Petar Kalinić i Zdravko Omrčen po drugi puta je izgubio od Turaka Caner Makara/Sinasi Seleciler te tako ostao bez medalje.

Ana i Gordana sjajno su otvorile svoj susret i vrlo brzo povele sa 7:1. U tom trenutku svi su pomislili kako će biti lako doći do bronce, međutim nije bilo tako. Najprije su uporne protivnice iz San Marina smanjile na 9:5, da bi potom došle u vodstvo od 9:11. Odluka je pala u slijedećoj igri, koju su ipak dobile naše igračice 3:0 za konačnih 12:11 i brončano odličje.

'Nakon početnog visokog vodstva opustile smo se, možda i zbog stvarno velike vrućine. Najvažnije je da ni kod njihova vodstva 11:9 nismo gubile vjeru i upornost, pa možemo slaviti ovu broncu - prvu za raffa boćanje na Mediteranskim igrama', kazala je Gordana Dragelić.

Kalinić i Omrčen su od turskog para u skupini izgubili 12:7, a danas u borbi za broncu 12:5.

'Nismo imali sreće, a ona je potrebna da se pobijedi ovako težak suparnik. Oni su se bolje snašli u ovim neregularnim uvjetima, po velikoj vrućini, a igralo se vani, iako je raffa isključivo dvoranski sport', razočaran je bio Petar Kalinić.