IDEALAN SASTAV STRANACA

Boban ostavio dublji trag u Italiji od Zidanea

06.10.2010 u 08:17

Bionic
Reading

Zvonimir Zoro Boban nezaboravna je ličnost u Milanovoj povijesti, ali legendarni kapetan hrvatske reprezentacije vjerojatno ni sam nije mogao pretpostaviti kakvo će veliko priznanje dobiti od portala football-italia

Dotična stranica poigrala se slavnom prošlošću nekad najjače lige svijeta i odabrala idealan sastav stranih igrača koji su svojim igrama i pojavom oplemenili talijansku Seriju A.

Na klupu je postavljen Jose Mourinho koji je u svom kratkom mandatu na klupi Intera ostavio neizbrisivu brazdu, a i među idealnih 11 najviše je perjanica iz prošlosti Intera. Osim njih četvorice, po dvojicu imaju Juventus i Milan, a 'roosoneri' su zastupljeni u sastavu Boban – Van Basten.

'Boban je blistao u drugom velikom valu Milana. Bio je jamac stabilnosti u osvajanju mnogih trofeja. Jak u glavi i talentiran, veliku kvalitetu i kvantitetu na terenu znao je ukomponirati u golem pozitivan efekt', stoji u obrazloženju njegovog izbora u idealnih 11, gdje se nije našlo mjesta za jednog Zinedinea Zidanea, Kaku ili Bobanovog suigrača Savičevića, kojega su zvali Il Genio.

U napadu nema Batistute, Ronalda ili Carece, ali ni par Van Basten – Maradona ne zvuči nimalo loše. Ovako izgleda momčad zvijezda:

IDEALNIH 11: (4-2-3-1) Julio Cesar (Bra), Lilian Thuram (Fra), Paolo Montero (Uru), Ivan Cordoba (Kol), Javier Zanetti (Arg), Toninho Cerezo (Bra), Dejan Stanković (Srb), Zvonimir Boban (Hrv), Michel Platini (Fra), Diego Maradona (Arg), Marco van Basten (Niz)

KLUPA: Walter Samuel (Arg), Rui Costa (Por), Hans-Peter Briegel (Njem), Marcelo Salas (Čile), Zlatan Ibrahimović (Šve)

TRENER: Jose Mourinho (Por)

Izbor golova Milanove osmice