AIR&STYLE

Bliži se najveće snowboarding natjecanje

10.01.2012 u 17:43

Bionic
Reading

Najbolji svjetski snowboarderi ponovno će se okupiti na legendarnom Bergisel stadionu u Innsbrucku kako bi pokazali svoje trikove i izborili se za prestižni Ring of Glory. Paralelno s Innsbruckom, najveće domaće snowboarding okupljanje navodno će se održati i u Zagrebu...

Austrijski Innsbruck uskoro će ponovno postati žila kucavica svjetske snowboarding scene. Devetnaesti put po redu, njegov će stadion Berigisel postati domaćin atraktivnog Air&Style snow natjecanja, ključnog događanja TTR Big Air World Toura. U ovom su trenutku potvrđeni svi rideri koji će se naći u kvalifikacijama i glavnom natjecanju 4. veljače, a na listi pozvanih nalaze se i predstavnici Burn unitsa Stale Sandbech te Werni Stock, koji je prošle godine osvojio treće mjesto.

Dan prije finalnog događanja Innsbruck će u gradskom centru, na stubištu glavnog šetališta, ponovno pripremiti rail jam natjecanje Burn Rail Session za ukupno 15 ridera. Natjecanje je nastalo kao dio Burn Snow projekta koji teži izgradnji temelja svježih koncepta unutar snowboard zajednice i potiče ridere na kreativni doživljaj energije Burna.

U njemu se prošle godine okušala i Hrvatica Ana Rumiha, Burnova ambasadorica te članica Burn unitsa. Jedina pozvana ženska natjecateljica nije ostvarila značajan rezultat zbog poteškoća s koljenom, no savršeno je prenijela ozračje kojim Innsbruck odiše ta dva najvažnija dana u snowboarding godini.

'Fenomenalno je u ovakvoj atmosferi gledati trenutno najbolje svjetske ridere u nečemu što više nalikuje borbi gladijatora negoli natjecanju. Ne preostaje mi ništa drugo nego biti među publikom i uživati!'

Upravo uživanje je glavni cilj za dvadesetak tisuća ljubitelja ekstremnih sportova, koji za trajanja Air&Style-a posjete Innsbruck. Uz dvodnevna natjecanja i pun doživljaj energije Burna, grad će im ove godine ponovno ponuditi bogati popratni program koji uključuje sjajne koncerte, after partije, školu boardanja te ostale sportske sadržaje. Među rasprodanim VIP ulaznicama za Air&Style avanturu nalaze se i dvije rezervacije za snow fanove iz Hrvatske, tj. za one najbolje među prijavljenima u nagradnom Facebook natječaju 'S Burnom protiv gravitacije' (http://apps.facebook.com/burnphotocontest/?ref=ts ).

Natječaj je otvoren za sve kreativce željne VIP provoda u u gradu koji se može opisati kao snowboard El Dorado, a imena dobitnika bit će poznata 23. siječnja ove godine. U međuvremenu očekujemo i potvrdnu informaciju o glasini kako će se najveće domaće snowboarding okupljanje paralelno s Innsbruckom održati u Hrvatskoj i te ugostiti najbolje ridere iz zemlje i regije.

Atraktivan sport