TEŠKAŠKI SPEKTAKL

Bliži se Hrgovićev dosad najveći meč u karijeri; legendarni trener nahvalio hrvatskog boksača

03.12.2019 u 11:07

Bionic
Reading

Osim velikog revanša između Andyja Ruiza Jr.-a i Anthonyja Joshue, boksačka priredba u Saudijskoj Arabiji donosi nam 7. prosinca i 10. profesionalni meč Filipa Hrgovića - dosad najveći u njegovoj karijeri!

Najboljeg hrvatskog boksača te će večeri u Diriyah Areni dočekati bivši dvostruki izazivač Eric Molina (27-5, 19 KOs).

Hrgović (9-0, 7 KOs) se za novi izazov i opasnog 37-godišnjeg veterana spremao u Miamiju pod budnim okom legendarnog kubanskog trenera Pedra Diaza koji je u najavi ovog meča bez ikakvog ustručavanja nahvalio svog učenika.

'Filip je jedan od najozbiljnijih i najviše fokusiranih prvaka s kojima sam ikada radio. On uživa u treninzima i u potpunosti je usredotočen na njih. Ovaj trening kamp je fantastičan, vlada pozitivna atmosfera i ciljevi su savršeno posloženi. Definitivno smo u lovu', započeo je Diaz, a prenosi Fight Site.

'El Animal' će u meču s Molinom braniti WBC-ov Internacionalni pojas. To će za njega biti još jedna u nizu prepreka koje namjerava svladati dok velikim koracima grabi prema onom konačnom cilju - svjetskoj tituli! Potvrdio je to i sam Diaz koji ne skriva da je u hrvatskom borcu pronašao talent za najveće dosege.

'Filip se razvio u sjajnog tehnički, fizički i mentalno potkovanog borca. Ovo je naša peta zajednička borba i vjerujem da je ta kemija između nas prerasla u nešto što će svi vidjeti 7. prosinca na 'Clash on the Dunes' priredbi. Sve svari se događaju u za njih pravo vrijeme, a za Filipa i naš tim je fokus na svjetskoj tituli. Cijeli trening se temelji na tom cilju', zaključio je Diaz.

Hrgović protiv Moline bit će jedna od uvodnih borbi za spektakularni okršaj Andyja Ruiza Jr-a i Anthonyja Joshue. Osim spomenutih, te ćemo večeri imati prilike gledati još nekoliko sjajnih dvoboja poput onih Alexandera Povetkina i Michaela Huntera, Dilliana Whytea i Mariusza Wacha, Mahammadrasula Majidova i Toma Littlea te mnoge druge...