I ISPRIČAO SE

Blatter shvatio da se rasizam ne rješava rukovanjem

17.11.2011 u 11:25

Bionic
Reading

Fifin predsjednik Sepp Blatter ispričao se nakon nesmotrene rečenice tijekom intervjua za CNN. Naime, govorilo se o rasizmu u nogometu a Blatter je u jednom trenutku kazao da on treba riješiti rukovanjem

'U nogometu nema rasizma. Možda tu i tamo ima poneki slučaj u kojem neki igrač kaže neku riječ ili napravi uvredljivu gestu, a oni igrači koji se time nađu uvrijeđeni trebali reći 'to je igra' i rukovati se sa suparnikom', kazao je Blatter u intervjuu.

Nakon toga uslijedile su kritike, pa se Fifin predsjednik javnosti obratio priopćenjem u kojem objašnjava kako su njegove riječi pogrešno shvaćene.

'Potpuno sam posvećen borbi protiv rasizma i bilo koje vrste diskriminacije u nogometu i društvu. Fifa je pokretala razne kampanje protiv rasizma koje sam osobno vodio. Rasizma i dalje ima u nogometu, a moje su riječi pogrešno shvaćene. Želio sam reći da u nogometu kao igrač vodiš borbe sa suparnicima i katkad napraviš pogrešne stvari. No, na kraju utakmice ispričaš suparniku, rukuješ se s njim i gotovo', objasnio je Sepp Blatter.