JAK LOBI KLUBOVA?

Blatter: Nogomet na Olimpijadi se neće mijenjati

06.10.2009 u 18:16

Bionic
Reading

Ne želim obračun s MOO-om i nogometni turnir će na Olimpijskim igrama ostati u sadašnjem formatu, izjavio je u Kopenhagenu predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Sepp Blatter

Blatter je tako potvrdio da će i na OI u Londonu važiti sadašnji sustav, po kojemu u reprezentacijama mogu nastupati nogometaši do 23 godine starosti, uz iznimku da tri igrača mogu biti i starija, što je pravilo uvedeno 1992.

FIFA je taj sustav željela promijeniti tako da gornja dobna granica igrača bude 21 godina, zbog sve većeg pritiska moćnih klubova koji nerado svoje igrače puštaju na Olimpijske igre. Međunarodni olimpijski odbor (MOO) ustraje na sadašnjem sustavu, kako bi nogometni turnir na OI ipak bio jači i ugledniji, pa su tako u Pekingu nastupile i zvijezde poput Ronaldinha i Messija, ali je bilo dosta sporova i protesta upućenih FIFA-i od strane klubova.

'Nakon razgovora s brojnim uglednicima iz MOO-a u Kopenhagenu uviđam da sadašnji sustav nije loš te da puno znači za olimpizam. Konačnu odluku donijet ćemo na SP-u u Južnoj Africi', kazao je Blatter.