JOŠKO IZVIJESTIO

Blankini bolovi manji, ali ono pravo tek počinje

29.08.2011 u 15:00

Bionic
Reading

Najbolja svjetska atletičarka Blanka Vlašić, koja je na SP u Daeguu došla sa ozljedom odrazne noge, nakon četiri dana pomalo se prilagodila vremenskoj razlici, te je dosljedno odradila lakše treninge

Bolovi na odraznoj nozi su manji nego prije, ali to je očekivano jer su treninzi bili lakši, objavljeno je na internetskoj stranici najbolje svjetske visašice.

'Bolovi u Ahilovoj tetivi, koljenu i traumatiziranom mišiću su manji, ali je i intezitet treninga na niskom nivou, tako da će se pravo stanje znati tek dan prije kvalifikacija kada se planira jači, tonizirajući trening. Na tom treningu bi se trebalo iskristalizirati stanje koje će na vidjelo doći tijekom kvalifikacija u četvrtak', izvijestio je njen otac i trener Joško Vlašić.

Inače, nakon treninga slijedi terapija i ledena kupka, a navečer ponovno terapija.

Danas je u Adidasovom paviljonu, u neposrednoj blizini stadiona u Daeguu, održana konferencija za novinare na kojoj je uz Blanku Vlašić nazočio i otac suvremene tehnike skakanja u vis 64-godišnji Amerikanac Dick Fosbury.

On je sa leđnom tehnikom počeo eksperimentirati kao 16-godišnjak, da bi na OI 1968. u Mexico Cityju, kada je imao 21 godinu, dokazao vrijednost te tehnike osvojivši zlato sa novim olimpijskim rekordom 224 cm.

Nakon press konferencije dvostruka svjetska prvakinja je morala odvojiti još vremena za razgovor sa novinarima, jer su razne televizijske postaje tražile intervju sa našom prvakinjom.