TVRDA JOJ PODLOGA

Blanka Vlašić: Za svjetski rekord moram ojačati

22.02.2010 u 11:17

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska sportašica, atletičarka Blanka Vlašić izjavila je kako je zadovoljna postavljanjem novog rekorda mitinga u splitskoj Spaladium areni s preskočenih 203 centimetara, ali da za postavljanje dvoranskog svjetskog rekorda od 209 cm, što joj u nedjelju navečer nije uspjelo, mora ojačati jer je podloga u dvorani tvrda

'Za postizanje svjetskog rekorda u Spaladium areni moram ojačati jer je podloga dosta tvrda. Sljedeće godine na na mitingu u Spaladim areni bit ću snažnija', kazala je Blanka novinarima nakon večerašnjeg mitinga u Splitu na kojem je tri puta rušila letvicu postavljenu na visinu novog svjetskog dvoranskog rekorda. Ona je objasnila da su večerašnji skokovi na 209 cm bili tehnički bolji nego na 203 cm, ali za 'savršen skok za svjetski rekord na tvrdoj podlozi moram biti snažnija'.

'Tri večerašnja pokušaja u Spaladium areni na 209 cm su mi dobra škola za buduća natjecanja. Želim preskočiti tu visinu, ali neću očajavati ako ne uspijem', rekla je Blanka. Pri tomu je naglasila kako će joj forma za nadolazeća natjecanja rasti i biti još bolja.

Blanka je kazala kako ju je miting u Spaladium areni emotivno potrošio kao da su bila tri natjecanja.

Komentirajući svoje bolje ovosezonske rezultate nego što ih ima glavna konkurentica njemačka skakačica Ariane Friedrich, Blanka je rekla da se ove sezone njih dvije još nisu izravno sučelile, te će uskoro biti prilika i za to kako bi se vidjelo tko je bolji.