DIJAMANTNA LIGA

Blanka Vlašić u Stockholmu do nove pobjede

06.08.2010 u 22:06

Bionic
Reading

Svjetska, a od prošlog tjedna i europska prvakinja u skoku uvis Blanka Vlašić pobijedila je na mitingu Dijamantne lige u Stockholmu. Za pobjedu je preskočila 202 cm

Nakon emotivnog pražnjena u Barceloni, u kojoj je prošlog tjedna ponijela jedini naslov koji nije imala, a to je onaj europske prvakinje, Blanka Vlašić strahovala je od nastupa u Stockholmu. Međutim, pokazalo se to nepotrebno jer u dva dana odmora u Splitu očito je uspjela napuniti baterije i spremna izaći na zaletište mitinga čiji je rekord u njezinom posjedu (207 centimetara).

Blanka je do 200 centimetara sve visine preskakala iz prvog pokušaja. Tada joj je za preskok trebalo dva pokušaja. Njezina jedina konkurentica, Amerikanka Chaunte Howard-Lowe rušila je po jednom letvicu na 194 i 200 cm. Amerikanka je potom zapela na 202, rušeći letvicu tri puta, dok je Blanka preko te visine preletjela iz drugog pokušaja. Ostavši sama na zaletištu, Blanka je pokušala preskočiti 204 cm, ali nije joj uspjelo. Bez obzira na to, Blanka je upisala još jednu, pet pobjedu u Dijamantnoj ligi, učvrstivši vodeću poziciju. Trenutačno ima 20 bodova.

Drugo mjesto osvojila je Amerikanka Chaunte Lowe s visinom od dva metra, dok je treća bila Šveđanka Emma Green (1,94).