ČETIRI KONKURENTICE

Blanka u finalu izbora za atletičarku godine

10.11.2010 u 13:11

Bionic
Reading

Međunarodna atletska federacija (IAAF) objavila je imena pet atletičarki koje su ostale u konkurenciji za titulu najbolje u godini, a pobjednica će se doznati na svečanosti World Athletics Gala u Monte Carlu 21. studenoga

Očekivano, na uglednoj listi našlo se i ime hrvatske visašice Blanke Vlašić, a uz nju su u igri sprinterica iz Jamajke Veronica Campbell Brown, Kenijka Milcah Chemos Cheywa, kojoj je glavna disciplina 3000 metara sa zaprekama, zatim britanska petobojka i sedmobojka Jessica Ennis te Amerikanka Allyson Felix (200 i 400 metara).

Podsjetimo, Splićanka je ove godine osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi, potom je u Barceloni postala europska prvakinja na otvorenom, a bila je najbolja i na svih sedam mitinga novoformirane Dijamantne lige.

Treba spomenuti da su u muškoj konkurenciji ostali Amerikanci Tyson Gay (sprint) i David Oliver (110 m prepone), možda najveći favorit Kenijac David Rudisha (800 m), Eritrejac Zersenay Tadese (polumaraton) te Norvežanin Andreas Thorkildsen (koplje).