UKLETO NATJECANJE

Blanka tek peta u Torinu: U šoku sam!

08.03.2009 u 15:24

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska sportašica Blanka Vlašić nije uspjela osvojiti medalju na Europskom dvoranskom prvenstvu u atletici. Nakon autoritativnih početnih skokova visina od 196 centimetara pokazala se previsokom

Blanka ima medalje sa svih atletskih natjecanja, osim s dvoranskog EP-a. Ta statistika ostat će i nakon Torina, a dominantnoj Splićanki ovo je prvo natjecanje nakon gotovo dvije godine na kojemu nije preskočila dva metra.

Porazi na Olimpijskim igrama u Pekingu i na posljednjem mitingu Zlatne lige ne mogu se nazvati podbačajima, jer je Blanka letjela preko dva metra. No na Dan žena Blanka je bila neprepoznatljiva.

Bez problema je iz prvog pokušaja preskakala preko 187 i 192 centimetra, no sljedeća razina počela je stvarati probleme. Prva dva pokušaja bila su korektna, no neuspješna, dok je treći bio gotovo amaterski. Kao da su Blanku izdali živci.

Tih 196 preskočile su četiri natjecateljice. Bronca je otišla u ruke Ruskinje Kljugine, srebro je s preskočenih 199 cm osvojila Španjolka Beitia, dok je zlato uzela sjajna Njemica Arianne Friedrich sa preskočenim 201 centimetrom. Blanka je peto mjesto podijelila s Irinom Gordejevom. Iza su ostale samo Čehinja Strakova i Poljakinja Stepaniuk.

'U šoku sam, ne mogu vjerovati! Ni sama ne znam što se dogodilo, od početka sam osjećala da to nije to', počela je analizu razočarana Blanka i nastavila u istom tonu.

'Tehnika mi je bila loša. To se događalo i ranije i smetalo mi na velikim visinama, ali na 196... Ne znam. Preslabo sam gazila, krivo postavljala nogu, baš loše. Ne okreneš se i već si na trećem pokušaju. Europska prvenstva očito mi nisu suđena.'