STARTA U NEW YORKU

Blanka: Sanjala sam povratak natjecanjima

21.05.2013 u 18:52

Bionic
Reading

Nakon što gotovo dvije godine nije nastupala zbog ozljede, jedna od najboljih hrvatskih atletičarki Blanka Vlašić uoči nastupa na mitingu Dijamantne lige 25. svibnja ove godine New Yorku poručila je kako se ostvaruje san o povratku na natjecanja, te kako sada počinje drugo poluvrijeme njezine karijere

'Došao je trenutak koji sam sanjala dvije godine i u nekim trenucima je izgledalo kao da je to san koji nikad neću dočekati. Trenutno uživam u toj spoznaji i svaki trenutak želim proživjeti na pravi način', rekla je Blanka Vlašić danas novinarima u Splitu uoči sutrašnjeg odlaska u New York gdje će 25. svibnja sudjelovati na mitingu Dijamantne lige.

Po njezinim riječima bilo je trenutaka kada je 'samo jedna odluka dijelila od kraja karijere', ali da sadašnji povratak natjecanjima predstavlja 'drugo poluvrijeme' njezine karijere.

'Malo sam ispala iz ritma, ali najvažnije je da sam na startnoj listi. Iza mene su najduže pripreme u životu. U nekim sam pokazateljima bolja nego ikad i ne bih se vraćala skakanju kad ne bih znala da mogu', objasnila je Blanka svoju trenutačnu situaciju.

Ona smatra kako trenutačno ne treba govoriti o rezultatima niti visinama koje može preskočiti.

'Obzirom na to što se desilo, što je bilo i kakve smo sve situacije morali proći, sada bi bilo apsurdno i obijesno govoriti o nekim rezultatima', istaknula je Blanka.

Njezin trener Bojan Marinović je rekao kako je Blanka završila intenzivan ciklus treninga, te da je zadovoljan trenažnim procesom.

'Blanka je odlično podnijela što se nije natjecala 21 mjesec. Sada nam preostaje uhodavanje iz natjecanja u natjecanje i nema žurbe, nego je najbitnije biti strpljiv i ići korak po korak', kazao je Marinović.