U OBRANU ZLATA

Blanka s razbijenom glavom lako u finale

18.08.2009 u 12:08

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić doživjela je jutros bizarnu ozljedu. Samo tri sata prije početka kvalifikacija na SP-u u Berlinu, prilikom zagrijavanja u hotelskoj sobi razbila je glavu i morala otići na šivanje. Ipak, Splićanku to nije spriječilo da bez muke na zaletištu obavi očekivani posao

Blanka se probudila i počela uobičajeno rastezanje i zagrijavanje. Kako se trening zahuktavao, prenosi Slobodna Dalmacija, Blanka je glavom udarila u štok od vrata i ostala oblivena krvlju.

'Bilo je puno krvi, ali nije ništa strašno', rekao je za Slobodnu Blankin otac Joško i otkrio još bizarniji detalj koji je uslijedio:

'Liječnica koja je šivala Blanku ostala je ukočena usred šivanja. Nije mogla pustiti škare iz ruke pa su priskočili drugi doktori i spasili stvar. Posao je obavljen do kraja kako treba i idemo na kvalifikacije, iako, malo ćemo zakasniti.'

Nakon bolnice Vlašići su požurili na olimpijski stadion i uspjeli doći na vrijeme. Blanka je s uređenom frizurom, bez vidljivih znakova šivanja, propustila početnu visinu od 180 centimetara, a serija je počela na 185. Taj skok pokazao je da je s Blankom sve u redu, vinula se daleko iznad letvice i poslala poruku. Visine 189, 192 i konačnih 195 donijele su reprizu i vitka Blanka s lakoćom je ušla u finale.

Njezina najveća konkurentica, domaći adut Ariane Friedrich skakala je samo jednom. Propuštala je sve do norme od 195 centimetara, preskočila iz prve i zajedno s gledateljima na stadionu se počela nadati zlatu koje iz Osake brani Blanka Vlašić. Finale je na rasporedu u četvrtak u 19.10.