ZLATNA LIGA

Blanka s preskočena 2 m pobjednica Bruxellesa

04.09.2009 u 21:03

Bionic
Reading

Blanka Vlašić s preskočena dva metra pobjednica je skoka u vis na mitingu Van Damme u Bruxellesu. To je bila četvrta Blankina pobjeda na šest mitinga Zlatne lige ove sezone

Svjetska prvakinja iz Berlina Blanka Vlašić osvojila je i miting Van Damme. Doduše, preskočena visina nije bila na Blankinom nivou, no kada se zna da su u Bruxellesu vremenski uvjeti bili pravi jesenski, uz vjetar, kišu i tek nešto više od desetak stupnjeva Celzija, onda i preskočena dva metra predstavlja respektabilan rezultat.

Blanka je iz prve preskočila 185, 190, 194, 197 i 200 cm, dok je na 202 tri puta rušila letvicu. Pratila ju je Ruskinja Ana Čičerova, koja je do 202 cm došla s četiri skoka više. Na dva metra i dva centimetra obje su rušile letvicu po tri puta, pa je Blanka došla do pobjede zbog manjeg broja pokušaja. Treća je bila Amerikanka Chaunte Howard s rezultatom 197 cm.

Bila je to četvrta Blankina pobjeda na mitinzima Zlatne lige ove sezone, uz uspjehe u Oslu, Parizu i Zürichu. Nažalost, na dva je gubila, u Berlinu od Ariane Friedrich te u Rimu od Antoniette Di Martino, pa je i ove sezone ostala bez udjela u jack-potu.