NOVI USPJEH RUSKINJE

Blanka preko dva metra, ali Čičerova opet bolja

13.09.2011 u 19:48

Bionic
Reading

Na ovogodišnjem Hanžekovićevom memorijalu vidjeli smo veliki dvoboj u ženskom skoku u vis. Najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić bila je na kraju druga

Blanka Vlašić nije se uspjela revanširati Ani Čičerovoj za poraz na Svjetskom prvenstvu u Daegu, kada je Ruskinja bila zlatna, a Splićanka jedno postolje niže.

I u Zagrebu su obje atletičarke zapele na istoj visini od 204 centimetra, ali je Čičerovoj pripalo prvo mjesto, jer je iz prvog pokušaja svladala letvicu na 200 centimetara, a Vlašić je to napravila iz drugog skoka.

'Nije ovo bila laka sezona za mene, ali je lijepo što sam uspjela pobijediti. Malo sam možda bila umorna i neke okolnosti su me možda zaustavile da ovdje napravim nešto više. No meni je veliki gušt skakati, zato sam danas bila ovdje i hvala svima koji su me podržali', rekla je nakon natjecanja Čičerova.

'Ova sezona me stvarno izmorila, bilo je tu ozljeda i svega i moram biti zadovoljna što sam i u ovakvom stanju u Zagrebu skočila preko dva metra. Od Čičerove sam doživjela i drugi poraz zaredom, ali to me nimalo ne zabrinjava. Štoviše, bit će slađe to vratit s kamatama sljedeće godine', kazala je vrlo raspoložena Blanka.

Druga Hrvatica u natjecanju visa je bila Ana Šimić koja se zaustavila na visini od 190 centimetara. Uspjela je na Savi preskočiti 185 centimetra.