BELGIJANKA CILJA NA LONDON

Blanka, pazi se, Tia se vratila!

24.06.2011 u 10:52

Bionic
Reading

Belgijska visašica Tia Hellebaut (33) na novinskoj konferenciji u četvrtak i službeno je objavila svoj povratak u svijet atletike u kojem je ostvarila nekoliko sjajnih rezultata te je neko vrijeme bila najljuća suparnica Blanke Vlašić

Neuništiva Belgijanka opet kreće u akciju. Iako se je smatralo da je njezino drugo umirovljenje i konačan kraj karijere, ona je iznenadila atletski svijet i opet će se natjecati u skoku u vis.

'Krajnji cilj mi je opet preskočiti dva metra na Olimpijskim igrama u Londonu. Ne želim govoriti o medaljama i plasmanu jer to ovisi o snazi samoga natjecanja', govorila je Hellebaut te dodala:

'Od prvog trenutka kada sam saznala da sam ponovno trudna razmišljala sam o povratku u sport. Naučila sam lekciju iz svojeg prvog povratka. Zaposlili smo dadilju, tako da sam počela s treninzima prije dva mjeseca.'

Spomenimo da je Belgijanka na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. jedina osvojila zlato za svoju zemlju. Skokom od 205 cm iz prvog pokušaja nadmašila je Blanku Vlašić te joj 'otela' najsjajnije odličje i prekinula joj pobjednički niz od 34 natjecanja zaredom.

Ne treba ni sumnjati kako će Hellebaut i u Londonu 2012. biti maksimalno spremna i jedna od najvećih suparnica Blanki Vlašić u borbi za olimpijsko zlato.

Tijin zlatni skok u Pekingu