BUTELJA NA ČEKANJU

Blanka nije spremna, ali ipak nastupa u Monacu

22.07.2011 u 09:28

Bionic
Reading

Stoto Blankino natjecanje sa skokom preko dva metra i dalje čeka. Kao i Joškova butelja finog vina koju čuva za tu prigodu

Blanka Vlašić ipak je u četvrtak otputovala u Monte Carlo gdje će već dan kasnije nastupiti na mitingu Dijamantne lige.

'Koljeno je sve bolje, prestala sam piti antibiotike zbog bakterijske upale, ali daleko od toga da sam sto posto spremna. Zajedno s tatom Joškom i trenerom Bojanom Marinovićem odlučila sam nastupiti pa što bude', rekla je Blanka Vlašić.

Prije dvije godine (lani nije bilo ženskog visa u programu) Blanka je pobijedila u Monacu skokom preko 2,03 metra. Ova sezona daleko je po rezultatima od prethodne tri kada je Blanka s lakoćom preskakala preko dva metra. Ove godine to joj je uspjelo samo jednom, na mitingu u Splitu. Opet, statistički Blanka odlično stoji.

Ima najbolji skok sezone jer osim nje nitko drugi nije preskočio dva metra. Vodeća je u redoslijedu u visu Dijamantne lige. Sve to lijepo izgleda na papiru, no i Blanka je svjesna da s ovakvim rezultatima nije prvi favorit na svjetskom prvenstvu u Daeguu.

Konkurencija večeras neće biti tako strašna kao na prethodnim mitinzima. Tu je tek Ema Green koja je jednom bila bolja od Blanke, no ne treba podcijeniti ni Aitovu, Amatu, Melfort i Spencer.

Stoto Blankino natjecanje sa skokom preko dva metra i dalje čeka. Kao i Bojanov papirić s brojem 100 koji već dugo čuva u džepu, ali i Joškova butelja finog vina koju čuva za tu prigodu.