I S TEMPERATUROM

Blanka najviše preskočila i u Banskoj Bystrici

11.02.2009 u 21:44

Bionic
Reading

Atletičarka Blanka Vlašić pobjednica je natjecanja skakačica u vis na tradicionalnom, 16. Međunarodnom skakačkom mitingu u Banskoj Bystrici, s preskočena dva metra

Aktualna svjetska prvakinja i srebrna s Olimpijskih igara u Pekingu Blanka Vlašić stigla je do svoje treće pobjede na mitingu u Slovačkoj. Hrvatska visašica u Banskoj Bystrici je bila najbolja 2006. i 2008, a 2007. je zauzela četvrto mjesto.

Vlašić je letvicu na visini od dva metra preskočila iz prvog pokušaja osiguravši time pobjedu, a potom je napala letvicu na visini od 2,05 m, što bi bio novi najbolji rezultat sezone i izjednačenje hrvatskog rekorda koji je Vlašić postavila upravo u Banskoj Bystrici prije tri godine. Nijedan od tri pokušaja nije bio uspješan.

Drugo mjesto je s preskočenih 1,98 metara zauzela Španjolka Ruth Beitia, a treće sa 1,95 m Francuskinja Melanie Skotnik.

Naša atletičarka je ove sezone već slavila na mitinzima u Rijeci, Malmöu i Rijeci.

'Čudno sam se osjećala u zadnja dva dana. Nekako pospana i neraspoložena, što sam pripisivala umoru od mnoštva događanja u posljednje vrijeme. Na natjecanju sam se loše osjećala i pravo je čudo kako sam uspjela preskočiti dva metra', zabrinuto je Blanka kazala nakon natjecanja.

Blankin trener Bojan Marinović je kazao da je Blanka na početku natjecanja skakala s lakoćom, te ga je podsjetila na natjecanje u Stockholmu kada je rušila nacionalni rekord, ali je nakon 1,98 m kazala da osjeća povišenu temperaturu i da nema snage.

Toplomjer je pokazao 36.9 stupnjeva. Granična temperatura, dovoljno za oprez.

Blanka se vraća kući, gdje će obaviti liječnički pregled, te će se odlučiti o nastupu u Karlsruheu gdje bi trebala nastupiti u nedjelju 15. veljače.