BEZ SVJEŽINE

Blanka druga s preskočenih 205!

15.02.2009 u 21:25

Bionic
Reading

Premda je preskočila visokih 205 centimetara to nije bilo dovoljno Blanki Vlašić da osvoji prvo mjesto na mitingu u Njemačkoj. Isto toliko, ali iz manjeg broja pokušaja to je uspjelo domaćoj djevojci Ariane Friedrich

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić je na mitingu u njemačkom Karlsruheu preskočila 205 centimetara, ali je osvojila drugo mjesto jer je s istom visinom, ali iz manje pokušaja, prva bila Nijemica Ariane Friedrich.

'Jedini moj problem bio je taj što nisam bila svježa. Nije mi žao što sam druga nego što nisam preskočila 207 cm', kazala je neposredno nakon natjecanja Blanka, kojoj je ovo bilo četvrto natjecanje u 12 dana, dok je pobjednica u isto toliko dana imala dva natjecanja.

Preskokom 205 centimetara Blanka je po treći put izjednačila svoj i hrvatski dvoranski rekord kojega je prvi put postigla u Banskoj Bystrici 2006. godine, potvrdila 2008. u Wenhajmu , te sada u Karlsruheu.

Blanka je u sličnoj situaciji izgubila zlato na Olimpijskim igrama u Pekingu kada je također preskočila 205, ali je Belgijanka Hellebaut tu visinu preskočila iz prve. U Karlsruheu je za Blanku bio prvi pokušaj na 203 koji je završio neuspjehom, a Nijemica je istu visinu preskočila iz prve. Visinu 2.05 obje visašice su preskočile iz prvog pokušaja. Treće mjesto u Karlsuheu je osvojila Francuskinja Melanie Skotnik sa 190 cm.