POTPUNO SE IZGUBIO

Blamaža za pamćenje: Ovako loša vožnja jednog vozača Formule 1 se ne pamti!

14.05.2018 u 16:10

Bionic
Reading

Nakon što se pod sigurnosnim automobilom uspio zabiti u zid u Azerbajdžanu, Romain Grosjean nadmašio je samog sebe u Španjolskoj. Ovog vikenda uspio je izletiti sa staze na svim slobodnim treninzima, kao i na kvalifikacijama, dok je na nedjeljnoj utrci izazvao opasni masovni sudar...

Francuski 32-godišnji vozač još je davne 2012. godine došao na loš glas kada je opasnim manevrom izazvao sudar u kojem je na belgijskoj Spa preletio bolidom preko Fernanda Alonsa, zbog čega je kažnjen zabranom nastupa na sljedećoj utrci.

  • +15
Formula 1, Velika nagrada Španjolske Izvor: Pixsell / Autor: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

Sljedećih se sezona Grosjean smirio i tek povremeno radio gluposti na stazi, no ove godine opet je na vidjelo izašla njegova nesigurna i tamna strana. Naime, u Azerbajdžanu se uspio zabiti u zid u fazi utrke pod sigurnosnim automobilom, što se jednom vozaču Formule 1 ne smije dogoditi, no on je to sve uspio još i nadmašiti ovog vikenda u Barceloni.

Tijekom tri dana u Španjolskoj Romain je posjetio sve pješčane klopke koju staza 'Circuit de Catalunya' ima. Na sva tri slobodna treninga izlijetao je izvan staze, kao i na kvalifikacijama, a onda je već nakon par zavoja utrke izazvao opasan sudar u kojem su sudjelovali Pierre Gasly i Nico Hülkenberg.

'Žao mi je, izbjegavao sam timskog kolegu koji je izgubio kontrolu u tom zavoju,' kasnije se pravdao Romain Grosjean koji još nema osvojenih bodova u 2018. godini u bolidu Haasa koji je po kvaliteti ispred McLarena i Force Indije, a možda i Renaulta.

Srećom nitko nije stradao u velikom sudaru u Barceloni, a Romain Grosjean ovaj je put dobio tek kaznu od tri pozicije unazad na startu sljedeće utrke, no ako ovako nastavi, opet će dobiti zabranu utrkivanja kao i prije šest godina...