mnogo iznenađenja

Blamaža Porta u Ligi prvaka, ispali Basel, Celtic i kijevski Dinamo, a Zvezda se sretno spasila

13.08.2019 u 23:01

Bionic
Reading

U uzvratnim dvobojima 3. pretkola Lige prvaka ovog utorka iz natjecanja su ispali Celtic, Kopenhagen, Basel i kijevski Dinamo, dok je posebno razočarao i Porto protiv ruskog Krasnodara...

Dinamo je možda s lakoćom prošao dalje u završnu rundu kvalifikacija za Ligu prvaka, kao i njegov sljedeći protivnik Rosenborg, no nije sve ovog utorka išlo po planu za favorite koji se bore za mjesto u grupnoj fazi elitnog klupskog nogometnog natjecanja.

  • +8
Liga prvaka, 3. pretkolo: Ferencvaros - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Kijevski Dinamo triput je vodio protiv Cluba Bruggea, no dvoboj je završio 3:3 pa su Belgijci su ukupnih 4:3 prošli dalje.

Crvena zvezda na nevjerojatan način je prošla protiv Kopenhagena, nakon što je i druga utakmica završila 1:1 i odlučivali su penali. Čak četvorica nogometaša srpskog kluba nisu realizirali udarce s bijele točke i Kopenhagen je dvaput pucao za pobjedu, ali sve su Danci prokockali i ispali.

U dramatičnom susretu Celtic je kod kuće ispao od rumunskog Cluja. Nakon 1:1 u gostima, škotski klub izgubio je 4:3 u Glasgowu pa Rumunji uz dva gola Omranija nastavljaju prema Ligi prvaka.

Švicarski Basel koji je izbacio PSV u prethodnoj rundi ovaj je put razočarao i lako ispao od austrijskog LASK-a. U Linzu golovima Ranftla, Goigingera i Raguža pobijedio je domaćin 3:1 i s ukupnih 5:2 prošao dalje.

Razočarao je i Porto koji je donio prednost 1:0 iz Krasnodara pa doživio debakl kod kuće. Poveli su Rusi 3:0 uz dva gola Sulejmanova nakon 34 minute utakmice, smanjili su Ze Luis i Luis Diaz, ali to nije bilo dovoljno portugalskom velikanu da se spasi.

Dalje je pobjedom 3:2 protiv PAOK-a prošao i Ajax, uz dva gola Dušana Tadića, dok se Olympiacos uspješno obračunao s Istanbul Basaksekhirom...