MEDALJA NIKAD DOSTA

Bjoerndalen u 37. ide na dva SP-a

24.11.2010 u 13:25

Bionic
Reading

Najbolji biatlonac svih vremena, 36-godišnji Norvežanin Ole Einar Bjoerndalen izjavio je kako razmišlja o tome da ove sezone nastupi na dva svjetska prvenstva, uz ono biatlonsko u Hanti-Mansisku u ožujku (1-13.3.) Bjoerndalen bi želio izboriti mjesto u norveškoj rešrezentaciji u skijaškom trčanju za SP u nordijskim disciplinama kojemu će od 23. veljače do 6. ožujka 2011. godine domaćin biti Oslo.

'Sve je moguće. S obzirom da je Norveška domaćin nordijskog prvenstva, to bi bio novi izazov za mene i zato ozbiljno razmišljam o nastupu,' rekao je Bjoerndalen.

Bjoerndaen planira nastupiti u štafetnoj utrci na 4x10 kilometara koja je na programu 4. ožujka, te u utrci na 50km slobodnim stilom 6. ožujka, jer u utrkama koje će se trčati klasičnim načinom na početku prvenstva nema izgleda za dobar plasman.

U karijeri je veliki Norvežanin već nastupao na velikim natjecanjima u skijaškom trčanju, 2002. na ZOI, te 2007. na SP. Prošloga vikenda Bjoerndalen je nastupio i na uvodnoj utrci Svjetskog kupa u skijaškom trčanju u Gaelliwareu, te je utrku na 15km završio na 25. mjestu.