svi jedva čekaju derbi

Bjelica otkrio zašto bi Hajduk mogao biti opasan za Dinamo na Maksimiru

15.12.2018 u 18:38

Bionic
Reading

Nenad Bjelica želi trijumfom u derbiju protiv Hajduka ove nedjelje (Arenasport 3, 15h) završiti svoju impresivnu jesen na čelu 'modrih', no svjestan je da to neće biti laka utakmica...

Nakon što je završio grupnu fazu Europske lige bez ijednog poraza, Dinamo još u 2018. godini želi učvrstiti prvo mjesto na ljestvici HT Prve lige, a za to će mu biti potrebna pobjeda u velikom derbiju protiv Hajduka na Maksimiru ove nedjelje.

  • +23
Hajduk - Dinamo, 9. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dan prije trener i igrači u Gundulićevoj ulici pomagali su u pučkoj kuhinji, a misli su osim uz dobra djela bile okrenute i prema utakmici protiv velikog rivala.

'Ovo je još jedna utakmica u nizu za nas, važna je. Želimo pobijediti i završiti sezonu kako smo igrali cijelu jesen. Imamo dovoljno energije za to, igrat će ekipa koja u nedjelju bude u najboljem stanju. Par igrača nije skroz zdravo, ali igrat će samo najbolji u ovom trenutku i vjerujem u pobjedu. Naš je cilj tri boda, u svakoj utakmici neovisno o protivniku, samo nam je to u glavama,' najavio je Nenad Bjelica, ali i upozorio:

'Hajduk nema što izgubiti, neopterećene ekipe uvijek znaju biti opasne. Imaju puno mladih igrača koji mogu biti neopterećeni u derbiju. Sve ovisi o nama i ako naša igra bude na nivou kao cijelu jesen - imamo sve šanse za pobjedu.'

MAXTV DERBI TJEDNA: Uživajte u omiljenom sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u.

Zima koja je stigla u Zagreb ne bi trebala biti problem.

'Teren je u dobrom stanju, grijani je travnjak, mislim da to neće biti problem. Veći je problem bila možda bura u prvoj utakmici,' zaključio je trener Dinama, a ofenzivac Mario Šitum je naglasio:

'Svi smo nabrijani i jedva čekamo. Bez obzira na kojoj su poziciji na tablici, uvijek će to biti vječni derbi Dinamo - Hajduk. Igramo na našem Maksimiru... Želimo im pokazati našu moć, osjetiti energiju Zagrepčana, jer svi žele da dobijemo Hajduk. Važan je to susret za nas, nismo se zadovoljili samo dobrom sezonom, već želimo staviti točku na i - pobijediti Hajduk u zadnjoj utakmici. Radujemo se i spremno čekamo. Ne želimo staviti niti jednu mrlju na ovu sezonu. Želimo završiti u pozitivnom tonu.'