delija u modrom dresu

Bivši 'zvezdaš' stiže na Maksimir? Nenad Bjelica u njemu vidi zamjenu za Danija Olma

05.06.2019 u 09:05

Bionic
Reading

U Dinamu čine sve kako bi momčad za sljedeću sezonu bila što konkurentnija u kvalifikacijama za plasman u Ligu prvaka, ali planove čelnicima 'modrih' mogao bi pokvariti odlazak Danija Olma. Gotovo je sigurno da će sjajni Španjolac napustiti Maksimir jer milijunske ponude stižu sa svih strana, a kao njegova zamjena spominje se bivši ofenzivni veznjak Crvene zvezde

Guelor Kanga (28) gabonski je reprezentativac i navodno velika želja trenera Nenada Bjelice koji bi ga vrlo rado želio u momčadi Dinama za sljedeću sezonu.

No, postoji problem. I to ne samo jedan...

Naime, Kanga je ove sezone bio jedan od najboljih pojedinaca u redovima praške Sparte, odigrao je 32 utakmice u svim natjecanjima, zabio je 12 golova u češkom prvenstvu uz još sedam asistencija. Tako je prvi problem njegova cijena jer je procjena da ga Sparta ne bi pustila za manje od tri milijuna eura. Za Dinamo je to, barem u ovom trenutku, ipak previše.

Drugi, možda i veći problem je činjenica da je Kanga dvije sezone (od 2016. do 2018.) igrao za Crvenu zvezdu! U Beograd je stigao iz ruskog Rostova, a sa Zvezdom je igrao Europsku ligu. Ovaj tek 167 centimetara visoki ofenzivni veznjak standardni je reprezentativac Gabona i sigurno je vrlo interesantan igrač.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 36. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

U Dinamu ga vide kao potencijalnu zamjenu za Danija Olma koji gotovo sigurno napušta Maksimir. Za Španjolca i dalje stižu brojne ponude europskih velikana, radi se o desecima milijuna eura i Dinamo ga jednostavno neće moći zadržati u svojim redovima.

Pitanje je samo kako bi navijači reagirali da na Maksimir stigne bivši 'zvezdaš'...