VIŠE JE PRAVIH RAZLOGA

Bivši vozač Ferrarija dotakao se spektakularne borbe Verstappena i Hamiltona te je objasnio zašto svim srcem želi konačni trijumf za...

21.11.2021 u 08:36

Bionic
Reading

Bivši vozač Formule 1 Felipe Massa oduševljen je borbom Maxa Verstappena i Lewisa Hamiltona, a objasnio je i zašto bi volio da titula ode u ruke Nizozemca

Brazilac je u najbržem oktanskom cirkusu nastupio u 269 utrka, bio 41 puta na postolju, a ostvario je i 11 pobjeda. I Massa s velikim zanimanjem prati ovogodišnje prvenstvo u kojem Verstappen ima 14 bodova više od aktualnog prvaka tri utrke prije kraja.

'Nevjerojatno! To nam je potrebno svake godine. Ali nažalost nemate tako često u Formuli 1 da su dvije momčadi manje-više jednako jake i da se bore za naslov. Oba vozača idu do granice. Pružaju sjajnu predstavu', rekao je Massa za Speedweek.com te dodao:

'Obojica su jaki vozači koji situaciju i duel dodatno zaoštravaju. Trenutno proživljavamo jednu od najboljih borbi na Svjetskom prvenstvu u povijesti.'

Koga bi volio vidjeti kao prvaka? Hamiltona po osmi puta, koji bi tako postao samostalni rekorder u Formuli 1, ili Verstappena po prvi puta.

'Bilo bi sjajno imati još jednog svjetskog prvaka. On to zaslužuje. Max bi dao sve da pobijedi. Čak i ako to znači da će završiti u šljunku. Uvijek je bio brz, ali ne i psihički spreman. Sada je puno zreliji i gotovo ne griješi. Max je sada drugi vozač. On to zaslužuje. Max je rođeni šampion', rekao je Massa te naveo još jedan razlog zašto preferira Nizozemca.

  • +16
Formula 1, Velika nagrada Brazila, Interlagos, 14.11.2021. Izvor: EPA / Autor: Sebastiao Moreira

'Volio bih da Schumi ostane rekorder sa svojih sedam naslova svjetskog prvaka', dodao je Massa kojem je prva sezona u Ferrariju 2006. bila i zadnja za Michaela Schumachera u talijanskoj momčadi.

Inače, Massa je najbliže naslovu prvaka bio 2008. u Ferrariju kada je završio kao drugoplasirani. Bio je prvi na zadnjoj utrci VN Brazila, već je slavio osvajanje prvenstva, ali se Hamilton dokopao potrebnog petog mjesta i preskočio ga za samo jedan bod, a ta utrka izazvala je kontroverze o kojima se i danas priča o čemu čitajte OVDJE.