nije zaboravio voditi klub

Bivši vlasnik Milana svima je pokazao kako se radio posao; Silvio Berlusconi u dvije godine uveo Monzu u Serie B i najavio pohod na sami vrh

09.06.2020 u 00:00

Bionic
Reading

Talijanski klub Monza, čiji je vlasnik od 2018. godine Silvio Berlusconi, u ponedjeljak je i službeno promoviran u Serie B, drugu talijansku ligu

Talijanski klub Monza, čiji je vlasnik od 2018. godine Silvio Berlusconi, u ponedjeljak je i službeno promoviran u Serie B, drugu talijansku ligu.

Monza je promociju stekla odlukom tamošnjeg Saveza, koji je odlučio da nastavka natjecanja u Trećoj ligi (Serie C) neće biti, a klub iz sjeverne Italije u trenutku prekida bio je vodeći.

Berlusconi, bivši predsjednik talijanske vlade i predsjednik AC Milana, naglasio je da to nije kraj.

'Monza će izgraditi tim koji će doći do vrha Serie B i ući među elitu', rekao je Berlusconi u intervjuu lokalnom listu 'Il Cittadino di Monza e della Brianza', nastavivši:

'Nikad nisam imao dvojbi. S igračima i trenerom radim ono što sam uvijek radio u Milanu, razgovaram s njima, ohrabrujem ih, motiviram. Ukratko, zauvijek sam zadržao svoje dobre navike', objasnio je Berlusconi kako rukovodi klubom koji je osnovan 1912., ali nikad nije igrao u elitnoj Seriji A.

Monza je u pokrajini Lombardiji i nalazi se na manje od deset kilometara od Arcorea, mjesta u kojem Berlusconi živi već nekoliko godina.