ILHAN MANSIZ

Bivši turski reprezentativac želi klizati na OI

29.10.2010 u 09:34

Bionic
Reading

Ilhan Mansiz svojedobno je bio turski nogometni reprezentativac i čak je na stupio na Svjetskom prvenstvu 2002. godine. Danas je Mansiz kopačke zamijenio klizaljkama te se sprema za Olimpijske igre 2014.

Svojedobno je Ilhan Mansiz žario i palio nogometnim terenima. Veći dio svoje nogometne karijere proveo je u Turskoj, a karijeru je nakon borbe s raznim ozljedama morao prekinuti 2006. u 31. godini života.

Igrao je Mansiz i za tursku reprezentacije i postigao sedam golova, a čak je nastupio i na Svjetskom prvenstvu 2002. godine. Danas je bivši turski reprezentativac u sasvim drugim vodama. Naime, prije dvije godine okušao se u televizijskom šou 'Zvijezde kližu', pa mu se klizanje toliko svidjelo da je krenulo trenirati klizanje na ledu i sada opako trenira za nastup na Olimpijskim igrama 2014. godine.

Mansiz je pobijedio u 'Zvijezde kližu' s partnericom Olgom Bestandigovom koja mu je sada i djevojka. Ona mu je otkrila da se ponovno želi okušati na Olimpijskim igrama, a on će joj se pridružiti.

'Jako smo se dobro zabavili i trenirali smo po osam sati dnevno. Počeli smo vježbati i kompliciranije stvari te smo se na kraju odlučili trenirati za Olimpijske igre. I nogomet sam počeo trenirati dosta kasno, tek sa 14 godina. No, ako ste zaista fokusirani na svoj cilj i želite nešto postići te ako i trenirate mnogo, onda ćete to i postići bez obzira na to koliko imate godina', kazao je Mansiz kojem je na leđima 35 godina.

Ideja je hvale vrijedna, no postoji mali problem. Bestandigova je Slovakinja i pitanje je kako bi se ona mogla natjecati u turskim kvalifikacijama za Olimpijske igre.