AKO POTRAJE...

Bivši prvak Daniel Cormier svojom izjavom šokirao UFC, Stipu Miočića i borilački svijet; takav scenarij sve je realniji

30.03.2020 u 08:21

Bionic
Reading

UFC je zbog pandemije koronavirusa i uvedenih zabrana morao odgoditi tri priredbe, a još pokušava osigurati održavanje UFC 249 spektakla 18. travnja na još nepoznatoj lokaciji. No, velika kriza mogla bi poremetiti i dugoročne planove najjače svjetske MMA promocije

Otkako je Stipe Miočić prošlog ljeta u velikom revanšu pobijedio Daniela Cormiera i vratio pojas prvaka teške kategorije, UFC najavljuje i planira treći okršaj dvojice rivala. Dana White i Cormier nadali su se da će do njega doći već u prvoj polovici 2020., no planove im je poremetila Stipina ozljeda oka, a sada i koronavirus.

Cormier se nada da će mjere uvedene protiv pandemije, kao i sama kriza, završiti prije ljeta kako bi do jeseni mogao s Miočićem ući u oktogon. Ako do jeseni ne odradi meč, bivši prvak će se vjerojatno umiroviti, piše Fight Site.

'Mislim da sve ovo nije previše pomaknulo meč. Mislim da je borba moguća na ljeto, kasno ljeto. Mislim da ćemo do tada biti opet na nogama kao zemlja i kao organizacija', rekao je Cormier pa dodao da će završiti karijeru ako ova kriza potraje do kraja godine.

'Da, ako ovo potraje do kasne jeseni, više nema šanse. Bit ću gotov. To se mora dogoditi do kraja ljeta', rekao je Cormier za Bloody Elbow.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

🗣 AND NEW!

Objavu dijeli Stipe Miocic (@stipemiocic)

DC je u prvom meču na UFC 226 zaustavio Miočićev rekordni niz i oteo mu pojas nokautom u prvoj rundi, a zatim obranio pojas protiv Derricka Lewisa. Stipe je prošlog ljeta na UFC 241 drugi put u karijeri zasjeo na tron teške kategorije nakon što je udarcima završio Cormiera u četvrtoj rundi. U karijeri je ostvario 22 pobjede i dva poraza u 25 MMA borbi. Osim Miočića, uspio ga je poraziti jedino Jon Jones.