Zoran Vulić za tportal

Bivši poznati igrač i trener Hajduka uoči derbija rekao što zaista misli o ostavci Krznara, što mu je najveća mana, a dotakao se i nekih poteza Dinama: Treba biti pošten i reći ovo!

03.12.2021 u 11:42

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama i Hajduka u nedjelju s početkom u 17.30 sati (Arenasport 3, MAXtv) igraju derbi utakmicu 18. kola HT Prve lige, a nakon nagle promjene trenera Modrih svoj osvrt na aktualnu situaciju dao je bivši igrač i trener Bilih Zoran Vulić

Puno se toga dogodilo u posljednjih tjedan dana u obje momčadi. Uoči najvećeg derbija hrvatskog nogometa obje momčadi odigrale su utakmice četvrtfinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Hajduk nadigrao Lokomotivu u Kranjčevićevoj 6:3, a Dinamo je na Maksimiru poražen od Rijeke 3:1.

>> Loše vijesti s Poljuda; kapetan Hajduka propušta veliki derbi, a umjesto njega ulazi igrač koji ove sezone nije igrao ni minute u HT Prvoj ligi

No ono što se nakon toga dogodilo u Dinamu zapravo se moglo i očekivati. Došlo je do promjene trenera jer je Damir Krznar podnio ostavku, a novi privremeni trener postao je Željko Kopić, dosadašnji direktor omladinske škole Modrih koji je kratko bio i prvi trener Hajduka.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Smjena na klupi za mene je bila očekivana zato što je Krznar, čim je došao na klupu, visio. Što želim reći? Otkad je sjeo na klupu, stalno se pisalo o njegovoj smjeni, a kad je tako, onda nije lako pripremiti momčad i nije lako raditi. Na taj način gubiš i autoritet i respekt kod igrača… Treba biti realan i pošten i reći sljedeće - otkad je sjeo na klupu, Krznar je ostao bez nekoliko važnih igrača, Gavranovića, koji bi sigurno zabio 10, 15 golova, te hrvatskih reprezentativaca Majera, Gvardiola i Jakića, koji su bili važni u udarnoj momčadi. Znate, ponekad treba znati stati iza trenera, a kada dođe vrijeme, onda se rastati. A ne stalno govoriti o tome i stvoriti pritisak svima u momčadi da je svaka sljedeća utakmica najvažnija ili letiš s klupe. Pa nama trenerima je svaka utakmica važna. Ne volim kad se stvori takva atmosfera', kazao je za tportal Zoran Vulić, a u karijeri je kao igrač i trener puno toga prošao.

Nekoliko iskrenih riječi kazao je Vulić i o Krznaru:

'Kao prvo, Damir Krznar je dobar trener te dobra osoba koju ljudi vole, ali u današnjem nogometu očito moraš biti malo mangup i malo bezobrazan da bi uspio. Ispada da mu je velika mana to što je dobar, ako se možemo malo našaliti', dodao je Vulić.

Osvrnuo se Vulić i na promjenu na klupi. Nekadašnji trener Hajduka Željko Kopić je privremeno rješenje…

'Kao igrač i trener naučio sam da to može izazvati pozitivan šok, ali treba biti realan i reći da ovaj Dinamo, uz igrače koje sam spomenuo i koji su prodani, više nije onaj goropadni Dinamo. Igrači koji su popunili ta mjesta očito nisu te klase, ali to je stvar njihove struke, u to neću ulaziti. Za mene je Hajduk u ovom trenutku najbolja hrvatska momčad! Imaju dva hrvatska reprezentativca, uz dodatak da Marko Livaja igra fantastično, imaju odličnu klupu, imaju dobre strance i imaju 20 pravih igrača. Oni su kompletna momčad posložena na svim pozicijama, tako da je bilo samo pitanje vremena kada će eksplodirati.'

Za kraj je u svom stilu duhovito dao prognozu za derbi:

'Sigurno je samo da će na početku biti 0:0, a dalje od toga ne bih prognozirao. No poznato je to da sam veliki hajdukovac i zna se kakav rezultat očekujem. Hajduk je u naletu i sad to mora pokazati na Maksimiru', završio je Vulić.

  • +41
Dinamo - Rijeka, četvrtfinale SuperSport kupa, 2021/.22. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL