stigao je iz zaragoze

Bivši napadač Newcastlea i Rangersa pojačao Rijeku; je li slovenski reprezentativac stigao kao zamjena za Roberta Murića?

13.08.2021 u 17:31

Bionic
Reading

Slovenski nogometni reprezentativac, napadač Haris Vučkić (28), u petak je postao novim igračem Rijeke, u koju je stigao na posudbu iz Reala Zaragoze do kraja ove sezone. Vučkić je na Rujevicu stigao u četvrtak, pogledao je uvjerljivu 4:1 pobjedu novih suigrača u uzvratu protiv škotskog Hiberniana, a u petak je nakon liječničkog pregleda potpisao ugovor...

'Prvi dojmovi su super. Utakmica je bila odlična, Rijeka je prošla dalje. Super igra, super golovi i super atmosfera', prokomentirao je Haris Vučkić (28) ono što je vidio u dvoboju sa Škotima.

Ovaj je 186 cm visoki napadač, koji preferira ulogu polušpice, najveći dio karijere proveo u Velikoj Britaniji, gdje je igrao za engleske klubove u raznim ligama (Newcastle United, Wigan Athletic, Rotherham United, Bradford City), a jednu je polusezonu proveo i u škotskom Glasgow Rangersu. Tri je sezone nastupao za nizozemski Twente, a od kolovoza prošle godine je pod ugovorom sa španjolskim drugoligašem Real Zaragozom, gdje nije dobio pravi priliku.

'Kad je stigla ponuda Rijeke sve sam izvagao, bilo je tu jako puno pozitivnih stvari. Dobar klub, odlična organizacija, jako dobra liga. Sve što sam vidio u Rijeci je odlično', rekao je Vučkić u razgovoru za službene stranice HNK Rijeke.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +3
NK Rijeka - Hibernian, UEFA Konferencijska liga, 12.8.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Vučkić je ostvario deset nastupa u slovenskoj reprezentaciji za koju je postigao pet golova, a našao se na popisu bivšeg trenera Rijeke Matjaža Keka i za sljedeće kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo, među kojima je i dvoboj protiv Hrvatske na splitskom Poljudu, 7. rujna.  

No, dolazak slovenskog reprezentativca najava je i jednog odlaska, sad je gotovo sigurno da Robert Murić (25) napušta Rujevicu. Za njega su stigle dvije konkretne ponude, prvo se kao moguće novo odredište stavljao arapski Al-Ain, ali se posljednjih dana sve ozbiljnije spominje turski velikan Galatasaray. 

Kako god bilo, angažman Harisa Vučkića jasan je znak da Murić odlazi...