KLJUČ ZA USPJEH

Bivši Kukočev trener dobio nemoralnu ponudu Knicksa

26.04.2012 u 17:00

Bionic
Reading

Prošlo je skoro 40 godina otkad su New York Knicksi osvojili NBA naslov. U Velikoj Jabuci dugo čekaju novi prsten. Nije im pomogao ni veliki Patrick Ewing, no mogao bi Phil Jackson ukoliko se obistine najave da bi mogao sjesti na klupu Knicksa

New York Knicksi već su godinama daleko do NBA vrha. Što zbog loše kupovine igrača, što zbog krivih poteza trenera, Knicksi nisu ni blizu toliko željenog naslova. Čak ni u vrijeme igranja Patricka Ewinga, Knicksi nisu osvojili prsten. No, moguće da se u New Yorku gradi momčad za prvaka. Prvi je došao Stoudemire, iza njega Anthony, iskočio je do jučer nepoznati Lin, a tu je i vrlo dobar J.R. Smith.

No, i s takvim 'rosterom' Knicksi su jedva ove sezone osigurali doigravanje, što zasigurno ne može zadovoljiti šefove kluba. Kako bi povećali šanse za osvajanjem NBA prstena, koji su zadnji puta osvojili daleke 1973. godine, u klubu razmišljaju o angažiranju ni više ni manje već Phila Jacksona čovjeka koji je osvojio 11 naslova prvaka. Šest s legendarnim Bullsima koje je predvodio Michael Jordan, a Toni Kukoč je sudjelovao u osvajanju tri prstena, te pet s Los Angeles Lakersima

Kako se spekulira u američkim medijima, Knicksi su Jacksonu spremni ponuditi ugovor na četiri godine vrijedan nevjerojatnih 50 milijuna dolara. S obzirom da je Jackson igrao u Knicksima 11 godina te osvojio s njima kao igrač dva prstena, jasno je da u njemu postoji, ako ništa drugo, emotivna želja da pomogne Knicksima.

Vjerojatno nema čovjeka u NBA organizaciji koji ne bi želio jaki New York zbog velike ekonomske moći koju ima taj grad, a ulaskom Knicksa u veliko finale itekako bi financijski profitirala i cijela liga. Naime, Knicksi su dugo bili najvredniji NBA klub, no ove godine su ih prestigli LA Lakersi. Danas klub iz New Yorka vrijedi nevjerojatnih 780 milijuna eura.