Ispit u Ligi prvaka

Bivši kapetan Dinama Dario Šimić mnoge je iznenadio priznanjem zašto će navijati za AC Milan i to protiv Modrih

13.09.2022 u 12:56

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u srijedu (Arenasport 1, MAXtv, 18.45) igraju kod velikog AC Milana, u sklopu 2. kola Lige prvaka, a svoja razmišljanja podijelio je Dario Šimić, koji je igrao za oba kluba

Nakon velike pobjede nad Chelseajem u Zagrebu nogometaši zagrebačkog Dinama u drugom kolu Lige prvaka gostuju u Milanu (Arenasport 1, MAXtv, 18.45).

Za talijanski dnevni list La Gazettu dello Sport nekoliko riječi o toj utakmici rekao je i bivši hrvatski reprezentativac Dario Šimić, koji je tijekom duge i bogate karijere igrao i za Dinamo i za AC Milan. No, ono što je posebno zanimljivo talijanskim medijima jest činjenica kako njegov sin Roko igra za RB Salzburg koji se nalazi u istoj skupini i dva puta će igrati protiv Dinama.

'Zaista nevjerojatna slučajnost. Navijam za Milan jer radim za njega, ali... Velik je to napor', rekao je Šimić koji već neko vrijeme radi kao skaut AC Milana, tzv. lovac na talente.

No, njegova izjava kako navija za AC Milan vjerojatno je zbunila mnoge navijače Dinama jer ipak je bio kapetan Modrih i ostavio je dubok trag u tom klubu. Ali kao zaposlenik AC Milana očito nije želio naljutiti svoje šefove…

No, isto tako je poznato kako je Šimić bio jedan od glasnijih u kritiziranju vodstva kluba, a jednom prilikom zbog 'slučaja Bišćan' te odnosa prema bivšim igračima je izjavio ' Dinamo jeizgubio dušu.'

Nahvalio je Šimić Dinamo te je naglasio kako je to iskusna momčad koja je, podsjeća, s većinom igrača koji danas igraju 2019. godine pobijedila Atalantu. No, posebno je nahvalio napadača Mislava Oršića koji je zabio sjajan gol Chelseaju.

'On je fenomen Dinama. Moderan je igrač koji zna kako zabiti gol. Imao je komplicirani nogometni put, bio je u Speziji u Serie B i Južnoj Koreji. Ali sad je sjajan igrač', dodao je Šimić.

  • +43
Dinamo - Chelsea, 1. kolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT