ekspresna zamjena

Bivši izbornik Sjeverne Makedonije novi je trener Gorice; Igor Angelovski stigao je umjesto Samira Toplaka...

27.08.2022 u 13:25

Bionic
Reading

Igor Angelovski (46) novi je trener HNK Gorica. Donedavni izbornik Sjeverne Makedonije s klubom iz Velike Gorice potpisao je ugovor do ljeta 2024. godine

'Moram zahvaliti predsjedniku Črnku na odluci da preuzmem Goricu, vrlo brzo smo se sve dogovorili i sretan sam zbog dolaska. Pratim sve utakmice u hrvatskoj ligi još od kada sam bio izbornik Sjeverne Makedonije jer je puno igrača igralo u hrvatskim klubovima pa mogu reći da vrlo dobro znam situaciju u HNL-u. Zadovoljstvo je biti trener u ovoj ligi jer je iz godine u godinu sve kvalitetnija i naravno da je to onda velika motivacija za trenera', rekao je Igor Angelovski (46) u svojoj prvoj izjavi kao trener Gorice.

Nakon igračke karijere, Angelovski je stručni rad započeo u FK Rabotnički, prvo kao sportski direktor, a trenersku poziciju preuzeo je u sezoni 2013./'14. U listopadu 2015. godine, Angelovski preuzima reprezentaciju Sjeverne Makedonije koju je vodio u 54 utakmice.

'U prvoj sezoni kao trener u Rabotničkom osvojili smo duplu krunu, uz tada konkurenciju velikana makedonskih klubova kao što su Vardar i Škendija. Sljedeću sezonu Rabotnički je završio na drugom mjestu u prvenstvu, ali je ponovno osvojio makedonski nogometni Kup. Nakon toga sam postao izbornik Sjeverne Makedonije i na toj sam se poziciji zadržao šest godina. Ostvarili smo povijesni uspjeh plasmanom na Euro 2020. godine po prvi puta i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo pobijedili smo Njemačku u gostima (2:1) i vrlo sam ponosan na te rezultate. Sada me čeka novi izazov i vrlo motiviran ulazim u to', predstavio se Angelovski koji se i ranije spominjao kao kandidat za klupu Gorice.

  • +14
NK Gorica - NK Istra 1961, SuperSport HNL, 26.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

No, u ožujku ove godine Goricu je preuzeo Samir Toplak koji je jučer nakon domaćeg poraza od Istre dobio otkaz.

'Najbitnije mi je da budemo dobri kao tim, to nam treba biti na prvom mjestu, a pojedinci moraju biti dio tima i svaki igrač mora dati svoj maksimum u interesu kluba za ostvarivanje što boljih rezultata. Gorica posjeduje kvalitetu i mislim da upravo ona može donijeti bolje rezultate, to je i najveći razlog zbog kojeg sam pristao preuzeti klupu Gorice', istaknuo je Angelovski.

U sljedećem kolu Gorica će gostovati kod Varaždina, u subotu od 18:55 sati.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Neću se razbacivati izjavama, moj način rada je da idemo polako. Trenutno nam je najvažnije gostovanje u subotu, moramo se dobro pripremiti i otići na tu utakmicu ostvariti pozitivan rezultat', zaključio je Angelovski.

Dolazak novog trenera komentirao je i predsjednik kluba Nenad Črnko.

'Odluke o promjeni trenera su oduvijek meni osobno bile najteže, ali upravo takve odluke moraju biti na leđima predsjednika kluba. Želim se još jednom zahvaliti Samiru Toplaku i Branku Lađeviću na svemu pozitivnom što će u Gorici ostati iza njih. Igor Angelovski je naš izbor i uvjeren sam da će respekt koji je stvorio nakon sjajnih rezultata reprezentacije Sjeverne Makedonije uz nova iskustva pretočiti u novu dimenziju Gorice. Drago mi je da smo vrlo brzo dovršili ovaj posao i već danas smo svi zajedno na čelu s novim trenerom u pripremama za sljedeću utakmicu Gorice s Varaždinom', rekao je Črnko.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore